Caraș-Severinul are centru de excelență pentru pregătirea elevilor

college student

Din acest an școlar, în județ, va exista un centru de excelență pentru elevi, care-și va desfășura activitatea în trei filiale: Reșița, Caransebeș și Oravița.

În următoarea perioadă, Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin va organiza cursuri de excelență la disciplinele la care elevii susțin examene naționale și care vizează dezvoltarea unor competențe interdisciplinare: matematică, limba și literatura română, limba germană, limba franceză, limba engleză, informatică, istorie, geografie, biologie, chimie, fizică, logică și argumentare, psihologie și robotică.

Toate acestea se vor desfășura în cadrul Centrului Județean de Excelență Caraș-Severin, care își va începe activitatea din acest an școlar, ca unitate conexă a Ministerului Educației, fiind coordonat metodologic de Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin.

Activitatea centrului se va desfășura în trei filiale: Caransebeș, la Colegiul Național „C.D. Loga”, Reșița, la „Colegiul Tehnic” și Oravița, la Liceul Teoretic „General Dragalina”.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, pregătirea elevilor se va face pe discipline și ani de studiu, numărul de elevi din fiecare grupă fiind de minimum opt și maximum 15.

De reținut și că, finanțarea centrului este asigurată din bugetul Ministerului Educației, însă acesta mai poate fi finanțat și din sponsorizări ori donații, în condițiile legii.