Centru cultural și educațional în locul fostului cinematograf Freidorf din Timișoara

cinema freidorf
po 1000x100px (3)

Primăria Timișoara a reușit să mai facă un pas în vederea transformării fostului cinematograf Freidorf în centru cultural și educațional. Reprezentanții instituției anunță că au semnat contractul pentru proiectarea acestei investiții.

Primăria Timișoara intenționează să transforme fostul cinematograf Freidorf în centru cultural și educațional. Astfel, în această săptămână s-a făcut un pas important în vederea realizării investiției. Și anume, municipalitatea timișoreană a semnat contractul pentru servicii de proiectare și asistență tehnică pentru reabilitarea clădirii. Câștigătorul licitației este societatea Arhisilv SRL, iar prețul contractului este de aproape 54.000 lei, cu TVA inclus.

Viitorul centru cultural și educațional Freidorf va fi situat pe str. Nicolae Andreescu, nr. 97, și va cuprinde o clădire pe două nivele supraterane, care va oferi servicii cultural-educaționale și sociale.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

După finalizarea investiției, spațiile necesare furnizării serviciilor sociale vor fi gestionate de Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, furnizor public de servicii sociale, acreditat conform legii. Vor fi servicii de tip centru de zi pentru asistență integrată (informare și consiliere psiho-socială, consiliere familială, consiliere vocațională, terapie ocupațională, educație și socializare, grupuri suport, servicii medicale de bază etc). Prioritate vor avea persoanele cu domiciliul/reședința în zona Freidorf. Serviciile culturale, incluzând activități de recreere şi relaxare într-un mediu sigur, de implicare activă la viața publică prin activități culturale, participarea la cursuri pentru dobândirea unor competențe cultural artistice vor fi gestionate de Primăria Municipiului Timișoara, împreună cu operatori culturali”, a informat Primăria Timișoara.

Valoarea totală a investiției este de 2,3 milioane de lei, cu TVA inclus, iar finanțarea proiectului se va realiza prin GAL Freidorf.

banner 970 x 250