Centrele de permanență se redeschid și în Caraș-Severin. După trei săptămâni de incompetență!

De la 30 mai și până la ora redactării acestui material nu s-a schimbat absolut nimic în bugetul CJAS Caraș-Severin sau în legislația României. Cu toate astea…

Pe 30 mai au fost închise toate centrele de permanență ale județului pentru că CJAS Caraș-Severin nu a mai dorit să prelungească aceste contracte pe motiv că nu sunt bani în buget. Pentru centre, că pentru salariile de 1.000 de euro ale conducerii erau bine mersi.

A fost nevoie de intervenția prefectului Matei Lupu, care a chemat la ordine conducerea Casei Județene de Asigurări de Sănătate, după câteva ședințe sterile pe la CJAS cu medicii coordonatori și primarii localităților, pentru ca situația să se rezolve. Deși, repet, nu s-a schimbat vreo virgulă în legislație, „contractele sunt deja semnate, activitatea se va relua în centrele de permanență”, ne-a explicat prefectul Matei Lupu.

Rămâne să credem că, de fapt, așa cum scriam într-un material anterior, nu a fost altceva decât o sadică campanie de economii la buget, căci în 3 săptămâni de inactivitate s-au adunat ceva bănuți în pușculiță. Poate și bolnavi, poate și morți din această cauză, sau măcar disperare pe la Unitățile de Primiri Urgențe, care s-au suprapopulat din nou. Dar, parcă pasă cuiva…

Noi nu ne punem decât două întrebări, de ce nu s-a găsit soluția de acum încă de la începutul anului, astfel încât centrele de permanență să nu fie închise nici măcar o oră, nu o zi? Și pentru incompetența asta va plăti și cineva dintre cei cu salariile de peste 1000 de euro care conduc CJAS?

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/