Spitalul Județean, într-o situație dificilă! Astăzi se sting datoriile, mâine apar altele!

explo 1000x200

Vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici, nu condamnă managementul din ultima vreme de la cea mai mare unitate spitalicească din Caraș-Severin, ci dă vina pe sistemul de finanțare din sistemul sanitar românesc!

Recenta demisiei a managerului Spitalului Județean de Urgență din Reșița nu va rezolva și problemele de natură financiară după cum lasă de înțeles vicele Consiliului Județean, instituție în subordinea căreia se află spitalul. „Din păcate, nu aş putea învinovăţi pe cineva anume sau să punem toată această situaţie de la Spitalul Judeţean în spatele cuiva. Sigur că au fost şi anumite probleme de management, dar esenţa este modalitatea de decont a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate”, a spus Popovici.

Prin sistemul actual, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean, fiecare spital din România e condamnat să aibă datorii, niciunul neputând ajunge pe plus în contabilitate. „Vă dau un exemplu. Spitalul Judeţean este acum intr-o situaţie destul de dificilă astfel că, dacă mâine Consiliul Judeţean va plăti arieratele spitalului și va aduce datoriile la 0, poimâine dimineaţă, la ora 9, spitalul are datorii din nou. Un pacient merge cu o problemă, e tratat 7 zile, Casa decontează 1.500 lei, dar costurile sunt 2.300 lei și deja este o gaură care trebuie acoperită. Până nu se revizuieşte această modalitate de decont, niciunul dintre spitalele judeţene nu o să fie niciodată pe 0”, a mai spus Ionuț Popovici.