Centrală termică, transformată în bloc de locuințe! Se întâmplă în Caransebeș! [FOTO]

explo 1000x200

În cartierul Pipirig al municipiului Caransebeș a răsărit un bloc cu 10 apartamente, dintr-o centrală termică de bloc dezafectată, care îmbunătățește imaginea zonei și oferă locuințe la prețuri atractive. De fapt, toate cele 10 apartamente au fost deja vândute, iar cel care a venit cu ideea și cu banii are un alt proiect în derulare: construirea de case pe Strada cu Tei.

Potrivit agentului imobiliar Bianca Ștark, două apartamente sunt deja locuite și se lucrează la finisarea celorlalte. „Apartamentele sunt la cheie, gresie, tapet, faianță și parchet la alegerea cumpărătorului, plus obiectele sanitare, mai puțin mobila. Toate sunt așa cum și-au dorit cumpărătorii pentru că ei și-au ales culoare și modelul. Clienții nu au fost greu de găsit, am amenajat apartamente cu o cameră sau cu salon și două dormitoare și prețul pleacă de la 16.000 de euro garsoniera și merg până la 28.000 de euro cele cu trei camere, salon, bucătărie, baie și două dormitoare”, spune Bianca Ștark.

Inițiatorul proiectului, Bogdan Darius, spune că centrala termică, fiind destul de înaltă, a permis să se valorifice amenajarea apartamentelor cu dormitor la etaj. Acesta a vorbit și despre zona încă neconstruită de case căreia i s-a spus „Strada cu Tei”. „Am dorit să oferim posibilitatea caransebeșenilor să aleagă între un apartament la bloc și o casă care va avea dimensiunea unui apartament mai mare și la case se adaugă costurile suplimentare pentru teren. Casele pleacă de la 25.000 de euro clădirea în sine și la asta se adaugă terenul. De exemplu, la o parcelă de 300 de mp pe cât se întinde o casă cu salon și două dormitoare plătești un preț de 6.000 de euro. Un cost total pentru o casă pentru o familie cu unul sau doi copii ar fi 31.000 de euro la cheie, la fel ca pentru un apartament cu 3 camere”, precizează Bogdan Darius.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157676379487014″]

banner 970 x 250