Centenarul Institutului de Istorie „George Barițiu” la muzeul din Caransebeș

po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță a organizat astăzi, 30 ianuarie o acțiune care s-a desfășurat simultan în peste 100 de instituții de cultură și unități școlare din țară, sprijinind astfel initiativa Institutului de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca, cu prilejul împlinirii unui veac de existență.

Cu această ocazie a avut loc o prezentare în imagini despre istoria Institutului, astfel că cei prezenți în sala de festivități a muzeului caransebeșean au putut afla despre afirmarea Institutului de-a lungul deceniilor, devenind o instituție de excelență în cercetarea istorică, în prezent desfășurându-și activitatea sub egida Academiei Române.

La ora 12.00 s-a prezentat în 12 minute un material sintetic despre istoria institutului. Am luat parte la un asemenea proiect pentru că asemeni directorului instituției academinianul Ioan Bolovan considerăm că va spori vizibilitatea națională a Institutului de Istorie „George Barițiu” și va crea o puternică emoție colectivă”, ne-a declarat directorului muzeului caransebean, dr. Dacian Rancu.

1000x100 casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Cu această ocazie a fost evidențiată personalitatea academicianului Constantin Daicoviciu, care a deținut funcția de director al Institutului de Istorie George Barițiu. Despre activitatea lui Constantin Daicoviciu a vorbit cercetătorul Adrian Ardeț, scoțând în evidență rolul deosebit de important al profesorului, istoricului și arheologului Constantin Daicoviciu, fondatorul Școlii de Arheologie Românești din Transilvania și Banat, de la Cluj și cel care identifică si descoperă capitala Statului Dac la Sarmisegetuza Regia.

Manifestarea a fost completată de către istoricul Constantin Brătescu, cel care a ocupat ani de zile funcția de director al Arhivelor Statului, având astfel ocazia să cunoască amănunte dintre cele mai interesante despre activitatea lui Constantin Daicoviciu, astăzi numele său fiind purtat de comuna natală.

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/