Centenar la Lugoj! Veta Biriș, fasole cu ciolan și patinaj gratis

Autoritățile lugojene se pregătesc să sărbătorească Centenarul, alocând pentru manifestări și ornarea orașului peste 300.000 de lei.

Evenimentele se vor întinde pe durata a două zile, timp în care vor avea loc spectacole folclorice, defilări, focuri de artificii și altele. Manifestările se vor desfășura în Piața Drăgan, acolo unde va fi deschis, în perioada sărbătorilor de iarnă, și Târgul de Crăciun. Zona a fost pavoazată cu steaguri, iluminatul festiv a fost refăcut, urmând ca și bradul de Crăciun să fie împodobit. Spectacolele dedicate Centenarului vor avea loc în 30 noiembrie, cap de afiș fiind solista Veta Biriș, alături de care vor mai urca pe scenă Vasilică Ceterașul, Ghiță Călțun-Brancu, Elena Jurjescu Todi și alții. Activitate intensă va fi și în afara scenei, organizatorii pregătind câteva mii de fulare tricolore, stegulețe și porții de fasole cu ciolan, toate urmând să fie împărțite gratuit celor prezenți.

După festivalul folcloric și festinul gastronomic, cei prezenți vor mai avea parte de un spectacol de lasere și nelipsitul foc de artificii.

Pentru amatorii de mișcare, Primăria Lugoj va deschide patinoarul artificial, care va fi amplasat tot în Parcul George Enescu. Pentru 5 lei ora și tot 5 lei închiriatul patinelor, amatorii de alunecat pe gheață se pot distra fără probleme. Cu mențiunea că în primele două zile, 30 noiembrie și 1 decembrie, totul e gratuit!