Cele mai mari probleme de poluare din Timiș, preponderent în afara capitalei Banatului

Cuib de vise 1000x100

Timișorenii se plâng mult în ultimii ani că aerul din oraș este poluat. Oamenii de rând consideră că fabrica de cauciucuri din oraș și cea de detergent emit și noxe, pe lângă mirosul detectabil în cartierele din jurul platformelor industriale. Instituțiile abilitate spun însă că nu sunt riscuri, iar în acest an, deocamdată, Garda de Mediu a dat amenzi pentru incidente de poluare petrecute în special în afara orașului.

Conform statisticilor instituției pe primele opt luni ale anului curent, trei incidente majore au avut caracter de mare risc, pentru care s-au dat amenzi de peste 100.000 de lei. Un incident s-a petrecut la stația de epurare a apei de la Jabăr, eveniment în urma căruia a fost afectată calitatea apei din Timiș. Amenda pentru incident a fost de 35.000 de lei. Un alt incident s-a petrecut pe cursul pârâului Timișul, unde angajații unei societăți cu profil agricol au manipulat greșit un fungicid, care a ajuns în apă. Amenda primită a fost de 60.000 de lei.

Un alt caz a fost unul de poluare a aerului, după un incendiu la centrul de colectare-dezmembrare vehicule scoase din uz din Timișoara. Chiar dacă incidentul s-a petrecut pe teritoriul orașului, spulberările au fost pe depozitul de zgură din Utvin. Pentru acest caz s-a dat o amendă de 20.000 de lei. Cea mai mare amendă dată de instituție a fost una de 100.000 de euro, pentru două societăți care se ocupau cu extragerea și prelucrarea de agregate minerale.

STPT job 1000x200

Până la 1 septembrie cei zece comisari de la Garda de Mediu Timiș au dat cinci avertismente și 52 de amenzi, în valoare totală de 989.500 de lei.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/