Cele mai înalte vârfuri ale lumii, cucerite de un cărășean! Vezi aici cine este cetățeanul de onoare care a dus numele județului la peste 8.000 de metri!

Cea mai mare performanță a alpinismului românesc din toate timpurile a fost purtată pe culmi înalte de un bocșean. Unul dintre cei cinci alpiniști care au atins cele mai mari performanțe a dus spiritul cărășean și pe Nanga Parbat.

Născut în Bocșa, Bruno Silviu Adamcsek a fost unul dintre cei cinci mari alpiniști care au decis că spargă recordurile în anul 2013. Cu o echipă bine închegată, alpiniștii români au cucerit unul dintre cele mai mărețe vârfuri din Himalaya. Succesul acestei expediții reprezintă cea mai mare performanță a alpinismului românesc din toate timpurile.

Numele județului Caraș-Severin nu a ajuns să răsune doar pe Nanga Parbat. Bocșeanul Bruno Adamcsek a reușit, în 2013, împreună cu echipa sa, ascensiunea versantului Rupal, considerat cel mai înalt de pe planetă. Prin această ascensiune, românii au reușit să scrie istorie, făcând mult mai răsunător numele țării chiar și dincolo de granițe.

Alpinistul cărășean Bruno Adamcsek a reușit prin performanțele sale să devină o adevărată mândrie pentru țară și mai ales pentru județul Caraș-Severin. Tocmai de aceea, autoritățile locale au inițiat proiectul de hotărâre prin care marelui alpinist îi va reveni titlul de Cetățean de Onoare al județului nostru.

bruno-5 bruno-1

Cu o istorie impresionantă în lumea alpinistului, Bruno Adamcsek a început să cocheteze cu această pasiune imediat după terminarea studiilor. Anul 1987 a fost anul în care alpinistul cărășean a obținut calificarea de sportiv. Până în 2005, cetățeanul de onoare al județului era deja autorul a peste 20 de premiere de escaladă.

Calificarea de instructor sportiv în ramura de sport alpin o obține în 1989, ca șase ani mai târziu să o obțină pe cea de alpinist utilitar. Iubitor al munților patriei, dar mai ales ai județului, Bruno Adamcsek a fost timp de aproape douăzeci de ani salvamontist voluntar la Băile Herculane, fiind o adevărată mândrie pentru alpinismul cărășean.

 

bruno-2 bruno-8

 

Foto:  www.nangaparbat2013.com

Comments

  1. silviu_costea says:

    Numele cetateanului de onoare care a dus numele judetului la peste 8.000 de metri este ADAMCSEK. Nu va obositi sa corectati ca de pe inaltele culmi pe care a dus Bruno performante nu observa el un astfel de mizilic. Hai, bafta si sa ne vedem pe cele mai inalte culmi ale scrisului corect. Pa!