„Cel puțin doi liberali sunt incompatibili! E conflict de interese pe față!”

Repartizarea banilor proveniți din cota de 6% din impozitul pe profit către primăriile din Caraș-Severin în varianta impusă de Romeo Dunca și votată de consilierii județeni PNL va fi analizată de instanțele de judecată!

Ioan Crina, consilier județean PSD, susține că, indubitabil, hotărârea luată cu votul majorității liberalilor va fi lovită de nulitate, așa cum a atras atenția inclusiv Agenția Națională de Integritate. „Romeo Dunca a vrut să-l pedepsească pe Luca Mălăiescu pentru că acesta a venit alături de consilierii județeni să susținem o împărțire echitabilă. Cei 6% sunt puși la dispoziția CJ pentru echilibrarea bugetelor locale, nu are nicio treabă numărul locuitorilor. Este o parte din impozitul pe salarii care se distribuie către CJ fiindcă se presupune că acesta știe localitățile care au probleme și știe nivelul lor, știe atunci să repartizeze banii. Liberalii au venit din start cu o propunere pe care nu o puteam accepta. A doua oara au fost incompatibili 5 dintre ei. A treia oară, brusc, nu a mai fost incompatibil decât unul și, bineînțeles, s-a votat propunerea lor. În realitate, cel puțin doi sunt incompatibili. Codul Administrativ, art.228, lit.e, spune clar: cine a primit bani de la o altă entitate decât din cea care face parte nu poate vota ceva ce ține de asta. E simplu ca lumina zilei. E conflict de interese pe față!”, a explicat Crina la Express Live.

Social-democratul anunță sesizarea inspectorilor de integritate și, cel mai probabil, formularea unei plângeri prealabile înaintate prefectului și, dacă e cazul, o acțiune în contencios administrativ.

Romeo Dunca ar fi vinovat pentru tot acest scandal și poate toate riscurile derivate din el, susține Ioan Crina. Toate discuțiile și negocierile purtate cu președintele CJ, la care social-democratul a luat parte, s-au soldat cu eșec, deși, destui dintre consilierii județeni PNL ar fi fost de acord cu propunerile PSD. „Eu am avut un amendament și am propus așa: având în vedere că PNL este majoritar, să aibă per total județ 15% mai mult decât restul. În prima fază mi s-a părut că au fost de acord, apoi au schimbat tot și au votat!”, a mai spus Crina.

banner 970 x 250