Cel mult cu 50 km/h pe marile artere din Timișoara. Ce decizii a mai luat Comisia de circulație

semafor

Mai multe decizii importante au fost luate, joi, de către Comisia de circulație a Primăriei Timișoara, printre care limitarea vitezei la 50 km/h pe marile artere, precum și desființarea semafoarelor din cinci intersecții. De asemenea, alte 13 intersecții există posibilitatea să treacă pe galben intermitent.

Nu se va mai putea circula pe cele mai importante străzi din Timișoara cu o viteză mai mare de 50 km/h, începând de la data de 1 decembrie. Decizia a fost luată joi de către Comisia de circulație a Primăriei Timișoara.

Comisia de circulație de la nivelul Primăriei Timișoara a decis astăzi, ca pe toate sectoarele de drum public din municipiu viteza de circulație maximă admisă să fie de 50 km/oră, începând de la data de 1 decembrie 2021. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi pentru siguranța participanților la traficul rutier și vizează, de fapt, câteva marile artere de ieșire din oraș, cum ar fi: Calea Torontalului, Calea Aradului, strada Simion Bărnuțiu, bd. Take Ionescu, bd. Liviu Rebreanu”, a informat Primăria Timișoara.

leader board 728 x 90 px

De asemenea, o altă decizie aprobată în ședința de joi a fost cea de desființare a instalațiilor de semaforizare din cinci intersecții, unde nu se justifică prezența acestora. Este vorba de Piața Iuliu Maniu, B-dul Regele Carol I – str. Iancu Văcărescu; str. Dr. Iosif Nemoianu – str. Dr. Liviu Gabor; Piața Mărăști și str. Mihail Kogălniceanu – str. Avram Imbroane – (Gara de Est).

Semafoarele respective sunt pe intermitent în clipa de față și vor fi date jos, etapizat, până la sfârșitul anului. Este prima etapă dintr-un proces mai amplu de verificare și eficientizare a sistemului de management al traficului, în următoarea etapă fiind testată semaforizarea din alte 15 intersecții. Menționăm că se împlinesc 5 ani de la finalizarea implementării sistemului de management al traficului, dată de la care pot fi operate modificări”, a transmis Primăria Timișoara.

Potrivit viceprimarului Timișoarei, alte 13 intersecții există posibilitatea să treacă pe galben intermitent, în viitorul apropiat.

Aceste corpuri de semaforizare nu au foarte multă utilitate în clipa de față, cât funcționează pe galben intermitent. Cu ocazia asta, le vom putea depozita și refolosi pentru viitoare proiecte de infrastructură ale orașului. Scopul nostru este să eficientizăm sistemul de semaforizare din oraș și vom supune mai multe intersecții semaforizate unei analize. Din acea analiză vom pune, de test, mai multe semafoare pe intermitent, pentru a afla dacă sunt chiar necesare, în vederea desființării lor”, a declarat Ruben Lațcău.