Drăgulescu ratează Jocurile Olimpice

După ce ani de zile a ridicat drapelul României la cele mai importante competiţii sportive din lume şi a ţinut milioane de oameni în faţa televizoarelor, oficialii i-au spulberat visul de a participa la Competiţia supremă de la Londra.

Antrenorii i-au cerut sportivului să facă 3-4 exerciţii integrale la sol, lucru pe care nici un sportiv nu l-a făcut vreodată. Acesta a fost şi unul dintre pretextele pentru care sportivul cu cele mai multe medalii din gimnastica românească a fost lăsat acasă. Celălalt pretext ar fi faptul că ceilalţi colegi ai săi au avut mai multe competiţii decât el anul acesta.

Marian Drăgulescu crede că decizia a fost luată cu mult timp înainte de această verficare finală şi a fost scos din calcule de ceva timp. Gimnastul a postat şi pe Facebook exerciţiul de la sol, unde, spune el, avea şanse reale la o medalie.

Independent de viața sa personală, care a fost una zbuciumată, Marian Drăgulescu este unul dintre cei mai talentaţi gimnaşti români din toate timpurile. În 2004, sportivul s-a întors acasă cu 3 medalii de la Olimpiada din Atena. A reuşit atunci să câștige 2 medalii individuale şi una cu echipa.

“Îmi pare nespus de rău că le dă satisfacție celorlați sportivi din alte țări, care se temeau de mine. Cum să-l lași acasă pe cel care a reușit pe plan mondial să câștige de atâtea ori locul I? De obicei, lași unul acasă și aduci altul mai bun, dar nu îl lași pe cel mai bun. Cu cine m-a înlocuit?”, a declarat revoltat cel mai titrat gimnast român, Marian Drăgulescu, pentru “Express de Banat”.

FOTO: Libertatea