Cel mai sărac cartier din Oțelu Roșu, debranșat de la conducta de apă! A fost nevoie de intervenția polițiștilor și jandarmilor!

Din cauza datoriilor, care s-ar ridica la vreo 700.000 de lei, locatarii a patru blocuri din Cartierul Tineretului din Oțelu Roșu au rămas fără apă la robinete. Inclusiv cei care sunt cu plățile la zi!

Decizia societății de apă și canal, Aquacaraș, a stârnit revoltă în cartier, mai ales în rândul celor care nu au niciun fel de datorii la întreținere, astfel că reprezentanții societății au fost nevoiți să ceară sprijin forțelor de ordine pentru a nu fi linșați. În cauză sunt aproape 200 de familii, dar doar jumătate din acestea ar înregistra datorii către furnizorul de apă. Pentru că e imposibilă sistarea alimentării cu apă potabilă a fiecărui apartament în parte, Aquacaraș a întrerupt alimentarea cu apă în patru blocuri.

Oamenii au cerut în primul rând ajutor primarului Luca Mălăiescu, dar edilul nu prea are cum interveni într-o astfel de situație. „Eu nu pot fi de acord cu o astfel de rezolvare. Numai jumătate din cei afectați au primit somaţii în urma datoriilor acumulate, datorii de 6.000 – 8.000 de lei de apartament. Cei care şi-au plătit la timp facturile ce vină au?! E normal să fie revoltaţi. E un abuz, problema trebuie rezolvată altfel. Din păcate, Primăria nu-i poate ajuta, legea nu ne permite să le achităm datoriile”, ne-a declarat primarul Mălăiescu.

Despre situația de la Oțelu Roșu am cerut informații și reprezentanților Aquacaraș. Deocamdată, nimic din partea domniilor lor.