Cel mai longeviv primar al Timișoarei postdecembriste, la 10 ani după ce s-a retras din viața publică: „Nu era un oraș perfect, dar am ajuns de râsul țării”

ciuhandu 2

Fostul primar al Timișoarei în perioada 1996-2012 a declarat că parcursul orașului de pe Bega în ultimii 10 ani nu a fost unul la care s-ar fi așteptat. Gheorghe Ciuhandu invocă faptul că, spre exemplu, în 2012, Timișoara rivaliza cu Bucureștiul, iar Oradea și Cluj erau mult în urmă.  

Întrebat cum vede orașul la 10 ani de când și-a încheiat mandatul de primar, Gheorghe Ciuhandu a declarat că Timișoara nu mai este așa cum a lăsat-o în 2012.

„Nu vreau să mai reintru în atmosfera politică sau în circuitul public prin aceste afirmații, dar constat ceea ce constată mulți cetățeni. Nu știu explicațiile, nu acuz pe nimeni. Doar vreau să spun că orașul nu mai este așa cum l-am lăsat în 2012. Nu era nici atunci un oraș perfect, dar rivaliza cu Bucureștiul, în toate clasamentele era pe locul 2 după București și economic, și social, și prin investiții și multe realizări pe care le-am avut în perioada aia, iar acum, după 10 ani, am ajuns de râsul țării; «Palmișoara», «Semaforișoara», tot felul de alte apelative care pe mine personal mă dor pentru că știu că Timișoara este cu totul altceva și are alt potențial. De aceea, regret ceea ce constat, dar este o realitate, nu pot să trec peste ea.”, a declarat fostul primar Gheorghe Ciuhandu.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

În perioada în care a condus orașul nu existau termeni de comparație cu Oradea sau Cluj, a mai spus fostul edil local.

CITEȘTE ȘI: Prima declarație a lui Gheorghe Ciuhandu, după demisia din Asociația TM2023: „Nu are rost să mai girez nici prin simpla mea prezență”

„Până acum 10 ani, când aveam competențe, Clujul era după noi și Oradea nici nu apărea în clasamente sau dacă apărea, apărea sub Timișoara. Ce s-a întâmplat în acești 10 ani, din 2012 încoace, ar trebui să îi întrebați pe cei care au girat destinele acestui oraș. Eu când m-am retras am dat și o declarație. Am spus că vreau să ies din acea cloacă politică care domina deja viața publică românească și că mă retrag complet. De aceea, nu vreau să fiu acum omul care acuză și arată cu degetul. Cei care sunt răspunzători probabil populația îi știe, pe unii i-a sancționat, pe alții îi va sancționa, prin vot, nu știu, nu mai e problema mea. Regretabil este însă că un oraș cu atâtea valori și care are o tradiție și o istorie europeană autentică riscă să se compromită la anul. De asta mi-e frică și de aceea mi-am și dat demisia (n.r, din Asociația TM2023).”, a mai explicat Gheorghe Ciuhandu.

Foto: pressone.ro

banner 970 x 250