Cel mai important șantier din Caraș-Severin, deschis de Hurduzeu! Dunca se teme că nu apucă să taie panglica!

dunca

Romeo Dunca a declanșat scandalul cu constructorul care modernizează DJ 608 înainte ca acesta să se apuce de treabă, iar acum acuză că firma respectivă nu are nevoie de bani și că nu se omoară cu munca!

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin continuă să se certe cu toată lumea și să vadă numai hoți și incompetenți peste tot. De construit n-a avut timp, n-a avut bani, a avut doar scuze și pretexte. Mai mult, Romeo Dunca ar putea să rateze și tăierea panglicii la investițiile pentru care au obținut finanțare predecesorii săi, Hurduzeu, Popovici și Nedelcea. Și asta pentru că administrația județeană a intrat în conflict, spre exemplu, cu constructorul de pe DJ 608 Plugova – Rusca Teregova, care, în loc să se toarne asfalt, se pregătește de procese cu administrația județeană. Romeo Dunca s-a arătat nemulțumit de SC Emiliano Vest încă înainte de a semna ordinul de începere a lucrărilor, ocazie cu care a sugerat reprezentanților firmei să accepte o asociere cu o altă societate comercială.

„Teama mea de a nu se lucra cum trebuie pe acest șantier devenit azi cel mai important din județ după cuantumul sumei alocate s-a materializat la început de mandat într-o întâlnire convocată la biroul meu. Au existat voci părtinitoare care au afirmat faptul că  fac presiuni pentru a transmite acest contract firmelor aflate posibil în anturajul meu. Lucru total neadevărat. Realitatea ultimelor 5 luni arată că temerile au fost îndreptățite. Presiunea CJ de începere a lucrului, amenzile date pentru nerespectarea termenelor și munca suplimentară făcută de personalul tehnic al Consiliului Județean a făcut ca, în sfârșit, după ani de tergiversări, la finalul lunii martie să se dea ordinul de începere. Deși azi, după aproape 5 luni și după ce s-au plătit 5 milioane de RON avans, situația din șantier lasă de dorit. Nu există progres corespunzător, constructorul căutând în mod frecvent motive și justificări pentru a obține oprirea lucrului.”, a precizat Romeo Dunca.

leader board 728 x 90 px

Președintele CJ dă de înțeles că firma respectivă nu e interesată să lucreze. Adică, să câștige bani. Mai spune că și nu e dotată corespunzător pentru o lucrare atât de mare. „Am notificat în 15.07.2021 constructorul și terțul susținător de situația îngrijorătoare din șantier. Nu am primit răspuns mulțumitor. Singura reacție sesizată a fost un fapt și mai grav. Pe motivul că nu se mai fac plăți de la guvern pe lucrări din PNDL au fost retrase utilaje și personal din județ, de pe lucrările oricum întârziate. Somez și pe această cale constructorul ca pe lângă aducerea terțului susținător cu care a garantat realizarea în timp a contractului să facă diligențe și să aducă orice alți subcontractori pe șantier. Nu mă interesează cine sunt. Cele 87 de milioane de RON sunt disponibile și nu permit să fie pierdute pe lipsa de potență a celui care a cules smântâna contractelor din județ pe vremea PSD.”, a scris Dunca pe rețeaua de socializare Facebook.

La mijloc există un contract, care prevedere obligații și termene foarte clare. La fel și penalități, în cazul în care lucrarea nu e conformă sau nu e realizată în termenul stabilit. Cu alte cuvinte, constructorul nu face ce vrea el pe DJ 608, dar Romeo Dunca insistă să fie inclusă în afacere încă o firmă. Are motivele lui!