„Cel mai frumos” centru de informare turistică din județ mai are de așteptat. CJ Timiș a reziliat contractul cu proiectantul

bastion
timisoara capitala 2023

Nemulțumit de proiectul gândit de firma care a câștigat licitația pentru amenajarea celui mai frumos info centru turistic din țară, la Bastionul Maria Theresia din Timișoara, Consiliul Județean Timiș a reziliat contractul și va relua procedura în regim de urgență. Totul trebuie să fie gata până anul viitor, când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii. 

„Este vorba despre un proiect de amenajare a punctului de info centru, ne dorim să îl facem cel mai frumos info centru turistic din România, și despre amenajarea unui spațiu multifuncțional cultural. Aceste spații le-am avut în curs de proiectare, însă am reziliat contractul pentru că societatea care a câștigat licitația nu își mai poate onora contractul. Vom scoate în regim de urgență pentru licitație un nou proiect de amenajare a spațiilor interioare. Ne întârzie ca termen cu aproximativ două luni și jumătate, însă suntem încă în graficul ca până în ianuarie 2023 să amenajăm acele spații, drept pentru care nu suntem neapărat foarte îngrijorați. Avem speranțe că vom găsi un proiectant pentru că este un mediu dinamic economic în oraș și sunt foarte multe societăți de arhitectură-design care pot fi interesate de această lucrare.”, a declarat Alexandru Proteasa, vicepreședintele CJ Timiș.

CJ Timiș a semnat, la finalul anului trecut, contractul de proiectare pentru dezvoltarea unui centru de informare turistică la Bastionul Maria Theresia din Timișoara. Despre firma care câștigase inițial licitația, reprezentanții CJ Timiș spuneau, la acea dată, că „este și societatea care a făcut proiectul celui mai mare proiect imobiliar din Timișoara care e în curs de dezvoltare. Avem mare încredere în capacitatea acestor proiectanți să ne genereze cel mai frumos centru de informare turistică din România.”

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Proiectul de buget din acest an al consiliului județean prevede pentru Bastionul Theresia suma de 5,4 milioane de lei pentru proiectarea și execuția lucrărilor de amenajare și a dotărilor pentru Sala Multifuncțională și Centru Info.

CITEȘTE ȘI: Centru spectaculos de informare turistică la Bastionul Theresia din Timișoara. Pasul făcut de CJ Timiș

untitled design set 970x90 px