Cei mai buni jucători de poker din lume

po 1000x100px (3)

Sunt mai multe modalități de a câștiga bani într-un cazinou, începând de la jocul la păcănele, loto Slovacia sau jocuri de masă. În momentul actual, jucătorii adoră să-și încerce strategiile și norocul la poker. De ce? Pentru ca este un joc ce ține în mare parte de logică și este destul de simplu de învățat. Pe lângă asta, cei care încep să citească cărți legate de poker pot să își formeze noi abilități, reușind să ajungă cu un pas mai aproape de câștig.

Poate că unii din profesioniștii de mai jos au reușit să ajungă la averile impresionante citind și învingând un număr mare de adversari. Află despre cine este vorba!

Doyle Brunson
Doyle Brunson şi-a dat nu mai puțin decât 50 din viață pentru acest joc, intrând în istorie ca fiind primul jucător de poker profesionist care a câștigat 1 MILION de dolari. Născut în anul 1933, Doyle este îndrăgostit de sport datorită constituției sale atletice şi reușește să își construiască un renume în baschet, sportul numărul 1 în America ca popularitate. Din nefericire pentru el, se accidentează la genunchi şi toate visele de a deveni un jucător profesionist la NBA se năruie în urma acestui eveniment. Nu disperă însă şi se dedică unei pasiuni pe care o încercase sporadic şi atunci când practica sportul, pokerul.
Reușește să se angajeze în aria vânzărilor unde imediat în a doua zi de muncă, invitat fiind la un joc de poker, câştigă echivalentul unui salariu. Îşi dă demisia a doua zi şi devine jucător profesionist de poker. În cei peste 50 de ani de poker profesionist, Doyle reuşeşte să câştige 10 brăţări de aur WSOP, să obţină titlul de campion WSOP de 2 ori şi să se plaseze în acest fel în Galeria Celor Mai Buni Jucători de Poker. Publică şi câteva cărţi dedicate acestui joc şi decide să se retragă în plină glorie în anul 2018, participând la ultimul său turneu de poker profesionist, unde reușește să câştige 44000 de dolari, clasându-se pe locul şase.

Phil Hellmuth
Phil Hellmuth se constituie în unul dintre cei mai de succes jucători de poker, prin prisma câștigurilor obținute. Numai în anul 2020 îşi mai adaugă 500.000 de dolari la câștigurile de peste 23 de MILIOANE înregistrate până acum. Născut în anul 1964 Phil este copilul problemă al familiei, care reușește cumva să termine liceul din localitatea natală, Madison West High School şi să se înscrie la Universitatea din Wisconsin-Madison. Timp de 3 ani de zile urmează cursurile acesteia, după care ia decizia să renunţe, visul său fiind acela de a deveni jucător de poker profesionist.
Își împlinește dorința, câștigând în cariera sa două mari turnee de poker profesionist, WSOP în 1989 şi WSOPE ( varianta europeană) în anul 2012. Este de asemenea şi mândrul posesor a nu mai puțin de 15 brățări WSOP, cel mai mare număr obținut până în prezent de un jucător de poker profesionist. Toate aceste realizări au făcut ca organizatorii acestor renumite turnee să-l includă în vestita Poker Hall of Fame în anul 2007, ca o încununare a activității sale în pokerul profesionist. La capitolul popularitate Phil se clasează pe locul 4 în lume, iar ca şi câștiguri totale realizate în poker se clasează pe un merituos loc 21.

Daniel Negreanu
Daniel Negreanu nu putea lipsi din acest top, cu atât mai mult cu cât este de naționalitate română. Părinții acestuia au emigrat în Canada, oraşul Toronto şi au adus pe lume în anul 1974 pe cel care avea să devină cel mai cunoscut jucător de poker profesionist din lume cu origine română. Acesta recunoaște că primul său contact cu jocul de poker s-a petrecut în şcoala generală, chiar înainte de a intra la liceu. De aici încolo însă, Daniel se dedică dorinţei de a deveni jucător profesionist de poker şi prin urmare, abandonează liceul implicându-se în jocul de poker din oraşul natal şi împrejurimi.
Ajunge în Las Vegas la vârsta de 16 ani şi participă la primul său concurs, pierzând toţi banii cumulaţi, peste 30.00 de dolari. Acesta nu descurajează, se întoarce în Canada şi studiază marii jucători şi cărțile din domeniu. Anul 1997 este unul de cotitură majoră în viața lui Daniel ca jucător profesionist de poker, reușind să câştige 2 titluri de campion mondial pentru că anul următor să câştige brăţara WSOP la Poker Pot Limit Hold’em, devenind în acest fel cel mai tânăr câştigător de turneu WSOP, având vârsta de 23 de ani. A adunat de-a lungul carierei peste 40 de MILIOANE de dolari câștigați din poker ceea ce îl situează pe locul 1 în ierarhia jucătorilor de poker, fiind urmat în clasament de către Erik Seidel şi Justin Bonomo.

Johnny Moss
Johnny Moss este cu adevărat o legendă a jocului profesionist de poker. Născut în anul 1907 în Texas, ia cunoștință cu jocurile de noroc prin intermediul unor prieteni care îi arătă tehnici de trișare. Le memorează dar trece de partea cealaltă a baricadei, lucrând într-un cazinou unde trebuie să se asigure că toate jocurile sunt jucate în mod cinstit. În 1925, la doar 18 ani, ia decizia să călătorească în statele americane pentru a participa la cât mai multe turnee de poker. Aşa se face că reuşeşte să strângă din jocul de poker impresionanta sumă de 1,2 MILIOANE de dolari, care, pentru acea vreme era imensă.
Reuşeşte să devină primul câștigător al turneului WSOP, în format vechi în anul 1970 dar şi pe cele în noul format, în anul 1971 şi 1974. Rămâne în istoria jocului de poker profesionist ca unul dintre cei mai de succes jucători, câștigând în 25 de ani de activitate 27 de turnee şi nu mai puțin de 9 brățări de aur. Trece în neființă în anul 1995, dar rămâne în istorie ca fiind alături de Stu Ungar, câștigătorul a 3 turnee WSOP.

Phil Ivey
Phil Ivey a strâns o avere considerabilă din poker, care depăşeşte exorbitanta sumă de 30 de MILIOANE de dolari. Banii sunt câştigaţi în majoritatea lor în turnee oficiale dar şi în cazinouri unde juca des baccarat. Îşi începe cariera jucând cu colegii de muncă într-o firmă de telemarketing, până când se hotărăşte să participe la turnee oficiale. Îşi ia porecla de The Phenom după ce câştigă 3 brățări în anul 2002, dar este cunoscut în lumea jucătorilor de poker profesioniști şi sub numele de Tiger Woods al Pokerului.
Ajunge în acest moment la un record extraordinar, care constă în 10 brăţări WSP, un titlu de campion dar şi participări multiple în turneele de poker online. Este un jucător care îmbina talentul cu cunoştinţele în poker dar şi cu norocul. Cel mai bun exemplu în acest sens îl constituie turneul WSOPE din Cehia, unde reușește să câștige premiul de 3,6 MILIOANE de dolari printr-un blind accidental, chiar înainte de flop.

Mai sus sunt jucători redutabili care au făcut din jocul de poker un mod de viaţă. Cei mai mulți dintre ei au început de la o vârstă fragedă să cocheteze cu jocul de poker, ceea ce explică într-un fel succesul cumulat de-a lungul timpului. Cât este știință și cât noroc, puteți descoperi de unii singuri!