Abonaţii CET rămân fără căldură și apă caldă

Cronometrul până la sistarea furnizării de gaz a fost deja pornit. Conducerea CET a susținut astăzi o conferință de presă în care și-a exprimat neputiința cu privire la vreo posibilă intervenție care i-ar putea face pe cei de la E-On să se răzgândească. Astfel că, lucrurile sunt certe: reșițenii rămân fără apă caldă și căldură.

Deși temperaturile sunt ridicate pentru această perioadă a anului, diminețile răcoroase le dau, totuși, bătăi de cap abonaților CET. Aceștia vor rămâne fără apă caldă și căldură în mai puțin de 24 de ore. Mai exact, mâine, la ora 14.00, E-On întrerupe furnizarea gazului. „Datoria este de 9 milioane de lei. Aș vrea să precizez că pe data de 6 martie am avut o înțelegere cu conducerea E-On alături de primarul orașului, Mihai Stepanescu, în sensul achitării unei sume de 500 de mii de lei, pentru a mai putea beneficia de serviciile dânșilor până la finele lunii. Este la fel de adevărat că precizarea dânșilor era să nu depășim consumul de gaze, aferent sumei pe care ne-am angajat să o plătim”, a spus astăzi Aurel Marinescu, directorul CET 2010. Acesta a adăugat că respectiva sumă și eșalonarea datoriei au fost respectate până la ora actual, însă consumul de gaz a fost prea mare.

Deplasare la București, în zadar
Directorul Aurel Marinescu a adăugat că în cursul acestei săptămâni a avut și o deplasare la București, ca să discute cu mai marii de la Guvern. „În acest fel, le-am arătat inclusiv proiectul pregătit de prefectură pentru Guvern în care s-a solicitat un ajutor financiar pentru termia reșițeană. Nu am primit promisiuni, ba mai mult, ni s-a spus că în niciun caz Guvernul nu va putea să ajute o societate comercială. Cel mult, Guvernul se poate implica să ajute autoritatea publică locală. Mi s-a sugerat că data viitoare, într-o vizită pe același scop ar fi bine să vină primarul Reșiței”, a spus Aurel Marinescu, directorul CET 2010.