Cei 11 suspecți de coronavirus, testați la Timișoara! Toate rezultatele sunt negative!

explo 1000x200

Analizele pasagerilor și a însoțitorilor de zbor care au stat în avion lângă femeia de 38 de ani, diagnosticată cu COVID-19, arată că nu au coronavirus. Rezultatul este negativ și în cazul altor două persoane de la care au fost prelevate probe ieri.

Veste bună în cazul celor care au luat contact cu femeia de 38 de ani internată la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. Cinci pasageri și patru însoțitori de zbor au fost testați, iar rezultatele arată că nu au coronavirus. O altă femeie, transportată ieri cu izoleta de la Aeroportul Timișoara, are o infecție respiratorie și va rămâne internată. Aceeași decizie a fost luată și în cazul persoanei care a călătorit recent în Milano și de la care au fost prelevate probe tot ieri.

„Contacții direcți și persoanele din avion rămân în continuare în autoizolare la domiciliu. Lor li se va mai recolta o probă sau două și abia în cea de-a 14-a zi, dacă probele vor fi negative, persoanele vor fi declarate neinfectate. Celelalte două doamne nu au avut contact cu pacienta zero așa că în măsura în care simptomele vor permite se va recurge la externarea acestora. A fost făcut și testul gripal și a ieșit negativ. Este vorba despre o infecție respiratorie”, a spus Voichița Lăzureanu, managerul Spitaului de Boli Infecțioase „Victor Babeș”.

Starea pacientei diagnosticate cu coronavirus este bună, au spus medicii. „Doamna este afebrilă, prezintă o tuse ușoară, iar mâine dimineață vor recolta o probă pentru retestare. Dacă acest test va fi negativ se va mai recolta o altă probă. Dacă ambele teste vor fi negative, pacienta va fi externată. Dacă vor fi pozitive, vor urma alte trei zile de spitalizare și vor fi făcute alte teste”, a mai transmis managerul unității sanitare.

banner 970 x 250