Ceaunele cu gulaș se-ncing într-o nouă ediție la Măcești

Al treilea weekend din septembrie vine cu miros de gulaș în comunitatea sârbească din Măcești.

Succesul înregistrat anul trecut în cadrul primei ediții a evenimentului gastronomic „Gulașiada” i-a determinat pe organizatori, Organizația Locală a Uniunii Sârbilor din Măcești, să continue tradiția, cea de-a doua ediție a competiției culinare fiind programată să aibă loc sâmbătă, 14 septembrie.

Radoslav Petco, președintele Organizației Locale a Uniunii Sârbilor din Măcești, anunță cine sunt participanții care se vor întrece în rețete care mai de care mai ingenioase într-ale gulașului: „Anul acesta competiția gastronomică va avea un număr de 15 participanți, atât din Clisura Dunării, din Serbia (localitățile: Deliblato și Biserica Albă), cât și din județul Timiș. Startul competiției va fi dat sâmbătă, 14 septembrie, începând cu ora 14.00, ocupanții podiumului fiind recompensați cu premii”.

După ce preparatele celor mai iscusiți bucătari își vor spune cuvântul, începând cu ora 17.00, gastronomia va preda ștafeta programului cultural-artistic, program din care nu vor lipsi următoarele ansambluri de dansuri:

– „Paia Marganovic” – Serbia;

– „Sfântul Gheorghe” – localitatea Stanciova, jud. Timiș;

– „Sfântul Nikola” Radimna;

– ansamblul de dansurilor din Moldova Veche;

– „Stenka” Liubcova;

– ansamblul de dansuri din Măcești.

În sprijinul evenimentului gastronomic din septembrie, consilierii locali de la malul Dunării au alocat suma de 1.000 de lei din bugetul local.