Ce zici de o mobilă nouă de bucătărie, bleumarin sau chiar neagră? Cele mai noi tendințe în materie de design interior, prezentate la târgul Universul casei tale & expo mobila

De joi până duminică, la Centrul Regional de Afaceri Timișoara va avea loc ediția din acest an a târgului Universul casei tale & expo mobila, un loc de unde timișorenii pot găsi inspirație pentru renovarea locuinței. Anul acesta, târgul organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură are loc puțin mai devreme decât în anii precedenți, iar vizitatorii vor avea chiar ocazia de a negocia prețurile pentru mobilă, chiar pe perioada desfășurării evenimentului.

Organizatorii spun că vor participa 26 de firme anul acesta, inclusiv compania despre care a vorbit ministrul Agriculturii, Petre Daea, care făcea termoizolație pe baza lânii de oaie. Pe parcursul zilelor de târg de la Timișoara vor putea fi văzute ultimele tendințe în materie de mobilă și design interior, inclusiv ceea ce s-a prezentat și la târgul de profil mare de la București, de la pavilionul Romexpo. În această perioadă au loc și două târguri de profil la nivel internațional, și din acest motiv organizatorii spun că participă mai puține firme. Târgul a fost decalat față de luna mai, la finalul lunii martie, deoarece Camera de Comerț, Industrie și Agricultură are un calendar aglomerat de evenimente în 2019.

La târg vor fi prezente și modele noi de mobilier sau idei noi pentru design interior. Produsele se vor putea cumpăra pe loc, dar tot la târg se vor putea face și comenzi. „Firmele încearcă să-și dezvolte portofoliul de clienți, de aceea încearcă să vină cu piese de mobilier nou și posibilități de design nou. La fiecare ediție avem un procent ca și grad de reînnoire, ceea ce este chiar bine, pentru că aducem în fața publicului produse sau servicii de interes. Sunt anumite produse pe care expozanții le aduc doar în perioada târgului, avantajul este că se pot negocia prețurile”, a precizat organizatorul târgului, Roxana Bonchiș.

Se poartă mobila închisă la culoare pentru bucătărie, iar pentru camere, materialele pufoase

Tendințele de design interior pentru 2019 îmbină noul cu vechiul și se inspiră din stilul Art Deco. În ceea ce privește nuanțele, se poartă culorile vesele, dar naturale. Se poartă materialele naturale, iar pentru suprafețe, revin imprimeurile geometrice din anii ’80. Pentru mobilierul de bucătărie, unul căruia designerii îi acordă tot mai multă atenție, deoarece mare parte a zilei ne-o petrecem acolo, se poartă nuanțe mai închise, precum negrul sau bleumarinul.

Alte culori în trend sunt roșul burgund, portocaliul închis, bejul cald, iar verdele smarald rămâne culoarea vedetă și anul acesta. Canapelele, fotoliile și scaunele cu cusături vizibile sunt la modă, cu materiale pufoase, inclusiv catifeaua. De asemenea, e în trend mobilierul înalt, în ceea ce privește dulapurile și rafturile, cu linii rotunde și fără mânere.

Târgul are deschiderea oficială joi, la ora 12. Evenimentul este unul cu intrare liberă, desfășurat în perioada 28-31 martie. Programul este de la ora 10 la ora 20, iar duminică, în ultima zi, târgul se închide la ora 18.

Sursă foto: arhivă.