Ce spune ministrul despre Nicolae Sava

Ministrul de interne, Gabriel Berca, prezent ieri la Reșița a comentat cazul șefului de post de la Moldova-Nouă. Acesta nu a dat detalii prea multe, în schimb, pentru că a precizat că ancheta este în curs de derulare.

Gabriel Berca a făcut ieri, la Reșița, o referire și la șeful de post de la Moldova-Nouă. Înainte de inaugurarea SMURD, acesta a participat la o întâlnire cu șefii Inspectoratului de Poliție, ai Jandarmeriei și ai Prefecturii Caraș-Severin. Ministrul a spus că a purtat cu toți aceștia discuții referitoare la evaziunea fiscală din județ, dar a fost informat și despre cazul de la Curtea de Apel Timișoara, care nu îi era străin. „Am înțeles că angajatul nostru este doar martor în proces și nu ar avea vreo implicare, dar este o anchetă în derulare și trebuie să așteptăm să se încheie”, a spus ministrul de interne.

Reamintim că în cursul săptămânii trecute, şeful Poliţiei Moldova Nouă ar fi jucat rolul intermediarului, în sensul că l-ar fi ajutat pe directorul Moldomin Moldova Nouă, Iacob Chişărău, să dea cu titlu de mită 50.000 de euro magistratului timişorean pentru ca acesta din urmă să intervină pe lângă trei colegi de-ai săi cu scopul de a soluţiona într-un anumit fel două dosare care privesc societatea minieră. Contactat de reporterii „Express de Banat”, acesta a refuzat să comenteze situația. „Tot ce vă pot spune este că nu am nicio implicare”, a declarat Nicolae Sava.