Ce spun sindicaliștii despre ruperea USL!

explo 1000x200

Forfota politică de la nivel central cu ruperea USL-ului și neînțelegerile dintre liderii PNL și PSD la nivel național nu au rămas necomentate de către sindicaliștii cărășeni.

În ședința de Dialog Social, liderii sindicaliști și-au exprimat regretul pentru actuala situație politică. În unanimitate aceștia consideră că destrămarea alianței dintre PSD și PNL reprezintă pierderea unei speranțe pentru un viitor mai bun.

Cel mai drastic a fost președintele Blocului Național Sindical Caraș-Severin, Nicolae Drăgan, cel care a cerut la începutul ședinței un moment de reculegere pentru „decesul” ce a avut loc aseară. „A murit și ultima speranță”, a fost declarația acestuia. Președintele Cartel Alfa, Marian Apostol, a condamnat atitudinea politicienilor din alianță și a explicat „decesul” amintit de Nicolae Drăgan. „Este vorba despre decesul speranțelor noastre. Tot ce s-a întâmplat zilele acestea este un semnal de alarmă că nu putem constitui nimic în sens de solidaritate. Lupte pe care nu le înțelege nimeni pe miniștri nici noi nu le putem înțelege. Cum poate cineva să blocheze un proiect politic în care au crezut peste 70 la sută din cetățeni pentru astfel de discuții?”,  a fost declarația lui Marian Apostol.

Jivomir Tovladiat, lider sindical în cadrul UCM Reșița, vede disputa între partidele din USL ca pe un divorț. „Ceea ce se întâmplă acum este un divorț urât în care copiii au fost lăsați de izbeliște. Trebuie să atenționăm, pentru că există certitudinea că suntem abandonați. Noi ne-am bazat pe acești politicieni când i-am ales. Se apropie alegerile europarlamentare, apoi cele prezidențiale și se uită de popor”, precizează Jivomir Tovladiat.

banner 970 x 250