Ce-și dorește Felix Borcean pentru Caransebeș în noul mandat

Deși sunt aceleași proiecte ca și în mandatul trecut, care se bazează pe infrastructură și dezvoltarea unui transport ecologic, abia acum se pot concretiza aceste investiții pentru că a fost nevoie de Planul Urbanistic General actualizat, de planul de Mobilitate Urbană și de introducerea Caransebeșului în Registrul Spațiilor Verzi.

Felix Borcean spune că ar fi fost mai ușor să se investească în piste de biciclete sau în reabilitarea unor parcuri și spații verzi dacă Primăria Caransebeș ar fi dispus de aceste planuri, dar a fost nevoie de mai bine de doi ani ca să fie finalizate, iar de acum se pot solicita fonduri europene pentru investiții.

Sunt cele două proiecte de care am tot vorbit, cele două ambiții pe care le am pentru acest mandat. Este vorba de proiectul de mobilitate urbană, în care dorim achiziționarea unor mijloace de transport electrice, de realizarea pistelor de biciclete, de integrarea acestora într-un sistem de transport modern, a stațiilor de încărcare electrice, a stațiilor de autobuz smart și de reamenajare a trotuarelor. Al doilea proiect pe fonduri europene este cel de reinterpretare a spațiilor verzi, acum avem registrul spatiilor verzi, există și planul de mobilitate urbană, așa că avem toate cele necesare pentru depunerea acestor proiecte.”, a precizat primarul Felix Borcean.

leader board 728 x 90 px

ADR Vest a declarat eligibile două fișe de proiect depuse de Primăria Caransebeș pentru pregătirea de documentații tehnico-economice prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020 (POAT), în perspectiva unei eventuale finanțări în cadrul programelor din perioada 2021-2027. Caransebeșul ar putea contracta finanțări de peste 7,5 milioane de euro.