Ce se întâmplă cu nunțile și cu botezurile programate la Casa de Cultură Coronini?

Trecerea de la starea de urgență la starea de alertă pentru COVID-19 nu aduce modificări semnificative în privința organizării evenimentelor importante din viața oamenilor. Singura rectificare, începând cu data de 15 mai, se referă la numărul maxim de persoane care pot participa la ceremoniile religioase: 16.

Deși Casa de Cultură din comuna Coronini a trecut printr-un amplu proces de reabilitare și de modernizare la sfârșitul anului trecut, întreaga investiție fiind de 400.000 de euro, prin PNDR, sala de evenimente modernă, la standarde europene, din incinta instituției culturale îşi păstrează încă uşile închise. Astfel, nu se pune în discuţie organizarea unor evenimente precum nunțile şi botezurile. Din cauza situației create de noul coronavirus, localnicii care au făcut rezervări pentru perioada lunilor de vară rămân în stand-by.

„Nu am primit încă nimic oficial în această privință. Evident că am avut programări la fel cum se-ntâmplă peste tot. Oamenii sunt în stand-by. Așteaptă la fel cum așteptăm și noi să vedem ce se-ntâmplă. Nunțile au fost programate pentru perioada lunii august, iar tinerii speră să țină totuși evenimentele în iulie-august. Nu pot să le dau un răspuns concret pentru că nu știm nici noi ce se va întâmpla. Nu am primit nimic în plus.”, a explicat primarul Ilie Boboescu.

Casa de Cultură din zona Clisurii Dunării este una multifuncțională, pe lângă sala de evenimente, aceasta găzduind și un amfiteatru modern, unde pot avea loc diverse adunări pe teme de cultură sau chiar politice. Pe viitor, șeful administrației publice locale din Coronini vrea să înființeze aici un muzeu al satului, care să cuprindă toate lucrurile reprezentative pentru comunitate: costume populare, diverse obiecte etc.

Sursa foto: mesageruldesibiu.ro.