Ce opțiuni ai când vine vorba de uscarea și aranjarea părului?

par
explo 1000x200

Există atât de multe opțiuni și unele pentru aranjarea părului acum, încât nu este mereu nevoie să faci o programare la salon. Industria a evoluat atât de mult încât poți obține coafuri ca în pozele din cataloage chiar la tine acasă.

Totuși, asta presupune să investești în anumite echipamente. Fără ele, este cam greu să usuci, îndrepți, ondulezi sau stilizezi. Astăzi o să ne concentrăm pe uscarea părului.

De obicei, poți opta pentru două mari metode: să usuci părul natural, fără căldură sau folosind un aparat care folosește căldura. Dacă ai părul fragil sau dacă acesta a trecut prin multe schimbări de culoare, poate că o perioadă vei opta pentru a-l usca natural, la temperatura camerei, în ritmul său. Totuși, dacă ai părul foarte des, lung și sănătos, această uscare naturală poate să dureze destul de mult timp. Ai intervin aparatele de care o să vorbim astăzi. O să vedem ce opțiuni ai pentru uscarea și mai apoi stilizarea părului.

1. Uscătorul clasic de păr

Cu siguranță știi de uscătoarele clasice de păr. Când alegi unul, este important să investești într-un model de calitate, care să fie potrivit pentru tipul tău de păr și să te ajute să ai un fir de păr mai sănătos și mai rezistent. Cele mai importante aspecte la care trebuie să fii atentă sunt puterea, greutatea și funcțiile speciale care pot face uscarea mai ușoară.
Pentru a obține un păr sănătos și strălucitor, este esențial să iei în considerare mai multe criterii.

Înainte să achiziționezi orice produs, este important să te documentezi și să înțelegi ce înseamnă fiecare specificație pentru a putea face cea mai bună alegere. Iată la ce criterii ar trebui să fii atentă:

Puterea

Uscătoarele utilizează puterea măsurată în wați (W) pentru a genera un jet de aer mai puternic cu ajutorul unui motor mai puternic. Cu cât puterea este mai mare, cu atât timpul de uscare este mai scurt, iar părul nu este expus la prea multă căldură. Dacă motorul este prea slab, acest lucru poate duce la uscarea părului. Este recomandat să alegi un uscător de par cu o putere de peste 1800 W.

Viteze și trepte de căldură

Pentru a avea mai mult control asupra uscătorului și pentru a-ți proteja părul, este indicat să optezi pentru un model care are mai multe viteze și trepte de căldură. În plus, un buton de aer rece poate ajuta la netezirea cuticulelor părului atunci când este uscat.

Tehnologia de protecție

Tehnologia de protecție a evoluat de-a lungul timpului, iar uscătoarele moderne oferă funcții mult mai eficiente care nu utilizează căldură în exces și care ajută la menținerea unui păr sănătos. Deși unele modele mai puțin performante folosesc încă o rezistență de aliaj metalic înfășurată într-un element izolator, există și variante mult mai bune pe piață.

1000x100 casa brutarului
tmc 640

Dimensiuni și greutate

În timpul utilizării unui uscător de păr, dimensiunea și greutatea acestuia sunt foarte importante, mai ales dacă ai părul lung și gros. Este recomandat să alegi un uscător ușor de ținut în mână și care să nu fie foarte greu.

De asemenea, lungimea cablului este relevantă, acesta trebuie să fie suficient de lung încât să ajungă la locul în care te simți confortabil când îți usuci părul. Dacă călătorești des, un uscător de păr fără fir, cu dimensiuni și greutate reduse, poate fi o opțiune bună.

2. Peria Rotativă

Peria rotativă cu aer cald este foarte similară în aspect cu peria cu aer cald obișnuită, cu excepția faptului că tamburul periei de păr se învârte în timpul utilizării.

Este practic un uscător de păr și o unealtă de coafat în același timp, ceea ce face ca acesta să fie un produs foarte convenabil de avut. La fel ca toate periile rotative Babyliss, tamburul său este cilindric și are un cablu care se conectează la o priză pentru alimentare.

Peria rotativă Babyliss are control pe zona mânerului și de acolo poți gestiona atât viteza cât și temperatura.

Periile rotative Babyliss pot fi realizate dintr-o varietate de materiale diferite. De exemplu, unele ar putea avea peri cu acoperire ceramică, care se încălzesc, oferindu-ți o coafare cu precizie mai mare. Altele au peri flexibili din nailon sau materiale similare, care se mișcă în timp ce stilizezi, ceea ce ajută la eliminarea încâlcirii și a tragerii.

Aceste perii rotative Babyliss suflă, de asemenea, aer cald prin zone ventilate canalizate prin tambur. Este acest aer care vă permite să uscați și să vă coafați părul în același timp.

Avantajele periei rotative față de uscătorul normal sunt că te poți usca și coafa în același timp, te ajută ca părul să se așeze ca și cum ar fi fost coafat, doar că este mult mai natural în aparență și oferă un foarte bun volum părului. La fel ca un uscător și în cazul periei te poți ghida după aceleași criterii atunci când alegi: putere, accesorii, greutate, design și treptele de temperatură. Mai ales dacă ai o tunsoare în scări, acest accesoriu o să te ajute să arăți tot timpul ca și cum abia ai ieșit de la salon.

banner maxagro