Ce lucrări mai sunt în plan la Cinematograful Dacia?

S-a vorbit despre o recompartimentare a Cinematografului Dacia, amenajarea unor săli mai mici, cu mai puține locuri, așa cum există în mai toate orașele din țară. Care mai sunt planurile acum?

În urmă cu mai bine de 3 ani, pe vremea administrației Stepanescu, la Reșița se discuta despre un proiect prin care Cinematograful Dacia să fie complet reabilitat. Mai exact, se dorea redimensionarea sălii actuale, astfel: o sală mare de 471 de locuri și două noi săli de proiecție cinematografică în sistem 3D, având o capacitate de 112 locuri, respectiv 65 de locuri, schimbarea mobilierului, a sistemului de iluminat, acustic şi de proiecţie. Pentru întregul proiect ar fi fost nevoie de aproape 18 milioane de lei. Pe atunci se căutau axe de finanțare pentru investiție. Nu s-au găsit, din câte putem vedea toți cu ochiul liber.

Nu s-a renunțat însă la reabilitarea cinematografului reșițean, unul mult apreciat atât ca imagine, cât și ca sunet. Așa că actuala administrație a renunțat la vechiul plan și se mulțumește cu anveloparea termică și creșterea, prin această intervenție, a confortului atât în sezonul rece, cât și în cel cald.

celtic transilvania 1000x100px

„Cinematograful Dacia l-am depus ca și proiect de finanțare pe fonduri europene pe una din axe, Reabilitare energetică, și încercam să-i facem acoperișul, să îl anvelopăm. În prima fază pe CNI era ideea de a face mai multe săli laterale, dar nu am avut succes cu CNI-ul și încercam doar să o optimizăm din punct de vedere energetic pentru că, cred că știți și dumneavoastră, vara este destul de cald înăuntru, chiar dacă avem clime și iarna este destul de rece. Eu zic că dacă o acoperim și facem hidro și izolație termică, plus câteva amenajări interioare, vom avea în continuare o sală de spectacole bună”, explică primarul Ioan Popa.

În ceea ce privește chioșcurile de lângă cinematograf, unele cărora primarul le-a pus gând rău de mai multă vreme, se pare că vor „supraviețui”, în momentul în care vor începe lucrările. „Probabil că, atunci când vom face lucrările, chioșcurile le vom muta de acolo”, a mai precizat primarul Reșiței.