Ce aveți, bă, cu ei?

Iar ați început? Nu trece o zi de la Dumnezeu să nu vă luați de careva. Nu sunteți sănătoși dacă nu faceți asta. Pe cuvântul meu dacă nu e așa. Mereu găsiți ceva de bârfit, de parcă voi ați fi mai buni decât alții. Bă, frate, v-a intrat în sânge să cautați nod în papură ăstora care ne conduc. Buni, răi, sunt ai noștri. Ce, ăia de dinainte, alde Dăncilă, Tudose și Dragnea, erau mai buni? Nu, dar nu v-am auzit să fi cârcotit atât.

Până mai ieri l-ați avut de mușteriu pe Orban. Ați făcut bășcălie de el până vi s-a urât. Ați fi vrut voi să-l vedeți ieșit de peste tot din viața publică – Guvern, partid -, dar uite că nu v-a dat satisfacție. Cel puțin până la congresul din primăvară, rămâne cel mai tare liberal din parcările de pe lângă autostrăzile patriei. Ați terminat cu Orban, v-ați luat de bietul Florin Cîțu. Ăsta ce a mai făcut de nu v-a fost drag? Că își face freza cu prosopul? Ei, și, de asta nu mai puteți voi? Băsescu nu a avut păr nici cât Cîțu și de asta tot a fost președinte timp de zece ani. Sau că nu e la fel de mușchiulos ca președintele? Și voi acuma… nu toți putem fi egali în fața televizorului, dacă nu trecem pe la sala de forță.

Ieri v-ați luat de Klaus Iohannis. L-ați pândit când cobora de pe pârtia de la Păltiniș și, hop pe el. Că de ce schiază la doar o zi de la tragedia de la Matei Balș. De aia. Că știe să schieze, că dacă n-ar ști s-ar da cu sania sau cu ligheanul, ca voi. Vi s-a părut ceva ieșit din comun că domnul președinte s-a relaxat câteva ore după atâtea probleme pe care le-a avut pe cap săptămâna asta? Hai, nu fiți răi, dacă ar fi rămas acasă, la Sibiu sau chiar la București, credeți că ar fi înviat pacienții arși în incendiul de la spital? Să fim serioși. Președintele e și el om, are suflet, sentiment, trăiri în ființa lui. Credeți că el nu cunoaște zicala aia cu: „viii cu viii, morții cu morții”? O știe, și încă foarte bine, că de aia o ieșit sâmbătă la relaxare!

Iar aseară i-a venit rândul lui Voiculescu. Lu’ Vlăduț, de la Sănătate. Și de la USR, bineînțeles. Ce ați avut, măi frate, cu el? Pe ăsta v-ați găsit să-l întrebați de incendiul de la Matei Balș. O fi el ministru, nu zic, dar n-ați văzut ce față avea băiatul ăsta? Parcă era speriat de bombe. Ba chiar era, că n-ați văzut cum au zburat microfoanele ziariștilor când încerca să explice el cum e cu măsurile, alea cinci, pe care urmează să le ia? Când? Asta e bună. Când s-o încălzi afară și nu o mai fi nevoie de aeroterme, rezistențe și reșouri în saloanele celui mai performant spital COVID din țara asta. Vă e clar sau vă puneți să-i cereți demisia?

Și dacă și-o dă, ce rezolvați? Că voi tot sărăntoci și cârcotași o să rămâneți, iar ei tot miniștri, că e musai ca țara să fie condusă de cineva!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/