Ce ascunde dezastrul de la Băuțar?! „E inuman, să găsim vinovații!”

Incendiul de proporții pentru care a venit în Caraș-Severin până și ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, nu e un simplu accident, ci ascunde ceva! Prefectul Cristian Gâfu a cerut o anchetă pentru că, la Băuțarul de Sus, miroase puternic a nereguli!

Reprezentantul Guvernului în Caraș-Severin a luat foc după ce incendiul de la Băuțar de la începutul lunii aprilie s-a extins pe o suprafață uriașă, consecință și a intervenției mult întârziate. „Incendiul de la Composesoratul Băuțarul de Sus izbucnise încă de marți (07 aprilie – n.r.), dar a fost sesizat de către autoritățile din comună și composesorat vineri și sâmbătă către Garda Forestieră. Asta deși legislația prevede că trebuie înștiințată de îndată! Acolo nu a fost un incendiu, ci un dezastreu. 80 la sută din suprafața composesoratului e afectată. Din fericire nu a ars masă lemnoasă”, a explicat prefectul Cristian Gâfu. 

Șeful Ocolului Silvic Valea Bistrei a pus la dispoziția prefectului de Caraș-Severin un document din care rezultă că incendiul a izbucnit în 10 aprilie. În ziua imediat următoare, ar fi informat Garda Forestieră Timișoara cu privire la producerea unui incendiu de pădure în fondul forestier proprietate a Composesoratului Băuțarul de Sus. Se mai preciza totodată că acționează pentru stingerea incendiului aproximativ 70 de oameni, pompieri și angajați ai Ocolului Silvic.

gif card de energie dacus 1000x100

„Am un semn de întrebare. Dacă ardea de marți, de ce abia vineri și sâmbătă s-a cerut ajutor?! Ce ascunde această perioadă în care nu a fost sesizată Garda Forestieră?! I inuman ce se întâmplă. Să găsim vinovații!”, a concluzionat prefectul Cristian Gâfu. 

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/