Ce-am văzut şi ne-a plăcut

Azi a început în mod oficial campania electorală pentru alegerile generale din 9 decembrie. Alegeri capitale, pentru viitorul ţării. Trebuie să vină alţii. De modul în care a gestionat România Băsescu Traian suntem sătui până peste cap. În aceste zile se fac sondaje. Dintre toate, am ales punctual unul, pentru că ne-a înveselit brusc. Este vorba de duelul electoral dintre doi şefi de partide. Victor Ponta şi Dan Diaconescu. Duel născut dintr-o îngâmfare prostească a lui Diaconescu, aceea de a candida în colegiul în care candidează şi Ponta. Oriunde ar fi acesta, pentru a demonstra tuturor că e în stare să-l bată pe ciocoiul USL-ist. Rezultatul sondajului se dovedeşte însă devastator pentru Diaconescu şi dacă alegerile vor confirma sondajul, respectiv 74 la sută în favoarea lui Ponta şi doar 12 la sută pentru Diaconescu, de toată fanfaronada acestuia din urmă se va alege praful. Cum să nu te amuzi trecând în revistă toate declaraţiile din ultimele luni ale salvatorului poporului? Oameni (normali) suntem! Dincolo de anecdota Dan Diaconescu, al cărui partid, repet, nu va intra în Parlament, să vedem ce ne oferă USL-ul, ca program de guvernare, pentru următorii patru ani. Măsuri diverse, în toate domeniile, din care merită să spicuim câteva. Regionalizarea ţării, în condiţiile în care judeţele, ca forme administrativ-teritoriale, vor rămâne. Creşterea şi întărirea capacităţilor de funcţionare a fiscalităţilor locale. Descentralizare. Construirea unui număr de 5 autostrăzi. TVA-ul revine la 19 la sută. Reducerea taxelor parafiscale. 50 de mii de locuri în creşe şi grădiniţe. O masă caldă pentru copii. Medicamente compensate cu 90 la sută pentru persoanele cu venituri mici. Extinderea SMURD-ului la nivel naţional. Impozit diferenţiat, în funcţie de venituri. Confiscarea averilor obţinute ilegal. Deschiderea totală faţă de investitorii care creează locuri de muncă. Neimpozitarea, timp de 5 ani, a IMM-urilor. Programe pentru agricultură, sănătate, învăţământ. Alocarea în bugetul pe 2013 a unor sume mai consistente. Implementarea codurilor etc. Dacă pentru toate acestea şi încă multe altele, există decizie politică, se vor realiza. Cu o singură condiţie. Să existe resurse. De unde ar putea apărea? Prin stoparea corupţiei. A furtului din bani publici, din evaziunea fiscală şi reducerea cheltuielilor făcute aiurea prin investiţii aberante. Aici va fi piatra de încercare a guvernului de după 9 decembrie. Decizie politică, după cum am văzut, există. Să-i facem, în final, o plăcere şi lui „Vasile”, pomenind de o mişcare politică din judeţul nostru. Surprinzător ca întotdeauna, Sorin Frunzăverde priveşte în viitor. Un nou partid. Partidul Naţional Popular Liberal, a cărui denumire, deocamdată, este înregistrată la OSIM. Şi ce-o mai fi, vom vedea. Deşi, cam bănuim.

Comments

 1. dan-aliosa ulici says:

  sondajul asta devastator e facut de m’atale mister Cavadia?
  de ce e prosteasca alegerea lui DD sa candideze pe colegiu cu premierul-pedofil-xerox-pinochio ca nu inteleg?
  stim ca m’atale esti frunzaverdist ,ori daca tot esti tzinut in brate de S.F si M.S.,de ce nu ne lasi in pace si incerci sa influentezi poporul?
  de ce nu scri m’atale de Alianta Aliantelor dintre uselisti si aredisti?
  sau nu ai voie mister Cavadia?

 2. vasile says:

  MI-am pregatit doua borcane (deocamdata d’alea mici de 800 grame, dar la nevoie de caut unele de 5 kg.) sa adun mierea care curge in valuri de la USL si bineinteles laptele promis de ARD. Ce nu pricep eu acum: de ce ARD-ul ne da lapte doar acum? ar fi putut sa ne dea si cand a fost la guvernare?! Si iarasi nu pricep, de unde dracu va scoate USL-ul bani pentru toate promisiunile? O sa spuneti ca din stoparea furturilor. Asa o fi nu zic nu!, dar in ultimele luni au fost la guvern, nu le-au putut opri? Si, ca tot veni vorba, poate eu nu am fost atent si am pierdut stirea, in afara unor declaratii la TV, a vazut cineva vreo dovada ca guvernul PDL a furat, adica sa vedem/auzim de plangeri penale, rezultatul unor audit-uri facute publice (ca sa nu mint am vazut in presa despre un astfel de rezultat, am o singura reactie, vreau sa-i vad la puscarie pe cei care au semnat/aprobat), dovezi, nu declaratii TV. Si nu spun asta ca sa ii apar pe cei dinainte, o spun pentru ca daca vrem ca vreodata aceasta tara sa o duca mai bine ar trebui sa-i invatam pe cei care ajung la putere ca dupa ce se schimba guvernarea trebuie sa plateasca pentru furturi, abuzuri etc.
  Si, domnule Cavadia, daca asta ati inteles dvs. din rugamintea de a comenta politica locala, atunci va rog sa renuntati, macar cand vorbiti de Basescu pot sa zambesc ….

 3. vasile says:

  Mea culpa, tocmai am citit extrase dintr-un interviu acordat de Ponta in care vorbeste despre neregulile sesizate in mai multe locuri legate de gestionarea fondurilor de la buget, documentele fiind trimise la DNA, deci in postarea de mai sus nu aveam toate informatiile. Asa ceva astept, nu declaratii la TV ….