Ce a făcut Dunca nu e doar imoral, ci și profund ilegal! „Poate că nu întâmplător directoarea economică și-a dat demisia!”

Împărțirea banilor destinați primăriilor nu s-a făcut așa cum promitea președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, dar mai grav este că directorul economic a refuzat să-și pună semnătura pe document, Romeo Dunca asumându-și de la sine putere schema de repartizare!

Aprobată în forma propusă de președintele Dunca, Hotărârea de Consiliu Local prin care a fost repartizat fondul avut la dispoziție de instituție este contestată în instanță. Atât din punct de vedere al temeiniciei și oportunității, cât și al legalității. Inițial, Romeo Dunca propusese o variantă care nu îndestula pe nimeni, o variantă ce părea unanim acceptată. Președintele CJ s-a răzgândit, spune el, la presiunea unor primari nemulțumiți. Nemulțumiți nu pentru că schema de repartizare din acest an nu ar fi fost corectă, ci pentru că ei își doreau ca acum să se întoarcă roata. În sensul că ar fi fost dezavantajați în mandatul trecut, iar acum, cu Dunca președinte, s-ar fi așteptat să primească mai mult. Cât să echilibreze situația. Președintele PSD Caraș-Severin, deputatul Silviu Hurduzeu, spune însă că totul s-a făcut cu încălcarea legii.

„Am asistat din nou la lucruri pe care nu reușeau să le explice. Și sunt tot mai multe astfel de situații în care președintele Consiliului Județean, salariații CJ nu reușesc să explice. Nu au reușit să explice de ce în urmă cu o săptămână a existat o anexă semnată de directorul economic și de un șef de serviciu, iar apoi anexa a fost complet schimbată. Au fost luați bani de la primăriile PSD, Pro România și PMP și dați primăriilor PNL. Această anexă a fost semnată doar de Romeo Dunca. Poate că nu întâmplător directoarea economică și-a dat demisia. În acest moment este în preaviz. Președintele Dunca înregistrează astfel un nou „succes”, Lavinia Filip fiind unul dintre funcționarii cei mai buni din Consiliul Județean, unul din funcționarii onești, corecți. Este o pierdere pentru Consiliul Județean, sper că nu i se va găsi înlocuitor tot în județul Timiș.”, a reacționat parlamentarul PSD.

Hurduzeu mai spune că nu primarii PSD, Pro România sau PMP pierd în urma acestei scheme de repartizare impuse consilierilor județeni PNL de către președintele Dunca. Pierd cetățenii din localitățile respective. Ăsta este și unul dintre motivele pentru care hotărârea respectivă de Consiliu Județean este contestată în instanță. „Modul incorect în care a fost redactată această anexă a fost discutat în plenul ședinței. Consilierii PSD, Pro România și PMP vor contesta această hotărâre care lovește în cetățenii județului Caraș-Severin. Practic, județul a fost împărțit în două: PNL și PSD, PMP, Pro România. Comune cu puțini locuitori au primit mai mult decât altele cu mai mulți locuitori, nu s-a mai ținut cont nici de proiecte, ci numai de culoarea politică!”, atrage atenția Silviu Hurduzeu.

Mai grav este, spune parlamentarul, faptul că totul s-a făcut după „Legea lui Dunca”. O lege care nu are nimic de-a face cu legislația în vigoare: „Probabil că de acum vom vedea că toate documentele din Consiliul Județean vor fi semnate doar de președinte. Sunt documente care necesită semnătura aparatului de specialitate. Pentru prima anexă a existat o notă de fundamentare semnată de directorul economic. A doua anexă, care nu ține cont de nimic, nu e semnată de directorul economic. Nu este legal ce s-a întâmplat!