CCIAT demarează două noi serii de cursuri, la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara

timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională demarează în luna mai două noi serii de cursuri. Sunt programate specializări pentru manager resurse umane și arhivar, la Centrul Regional de Afaceri.

CCIAT pregătește, în perioada 20-31 mai, un curs de manager resurse umane. Taxa de participare este 1000 de lei de persoană, iar programul se va desfășura de luni până vineri, între orele 16.00-20.00. Tematica acestuia cuprinde planificare strategică, structură organizațională, integrarea noilor angajați și multe altele. Cursul se adresează persoanelor care doresc să se formeze și să se perfecționeze în acest domeniu, oferind participanților o abordare practică a managementului resurselor umane, urmărind dezvoltarea aptitudinilor, abilităților și competențelor specifice.

Se aplică reduceri: 20% reducere pentru membrii CCIA Timiș; 20% pentru absolvenții cursului de Inspector/Referent resurse umane absolvit la CCIAT; 20% pentru cursanții care au urmat două cursuri la CCIAT în ultimele 6 luni; 20% pentru șomeri, în baza adeverinței de șomaj. Reducerile nu se cumulează.

Un al doilea curs este cel pentru postul de arhivar. Perioada de particpare este 20 mai – 14 iunie. Taxa de participare este 1000 de lei de persoană, iar programul se va desfășura luni-vineri, între orele 16.00-21.00. Firmele membre ale CCIAT beneficiază de 10% reducere din taxa de participare.

Cursul va cuprinde două săptămâni de teorie și alte două de practică, ce va presupune realizarea unei lucrări sub îmdrumarea lectorului. În acest timp, participanții vor dobândi competențe precum: redactarea nomenclatorului arhivistic și gestionarea fondului documentar.

publicitate tmc 640

Programul de formare se adresează persoanelor (minim studii medii) care fie ocupă funcția de arhivar sau îndeplinesc atribuții pe linie de arhivă la nivelul unei organizații și doresc să-și actualizeze cunoștințele și/sau să-și perfecționeze pregătirea profesională, fie persoanelor care doresc să-și dezvolte competențe în acest sens, sub îndrumarea formatorilor în domeniu. Programul de formare este proiectat să satisfacă atât cerințele instituționale de formare continuă și dezvoltare de competențe, cât și nevoile individuale de pregătire în domeniu, în concordanță cu legislația și standardele în vigoare.

Cursul de arhivar este obligatoriu pe piața muncii, conform art. 31 din Legea Arhivelor Naționale nr.16/1996, prin care fiecare organizație publică sau privată are obligația să își organizeze un compartiment de arhivă, administrat de personal calificat.

Informații și înscrieri, la Direcția Formare și Perfecționare Profesională a CCIA Timiș, Centrul Regional de Afaceri (CRAFT), Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam. 110, tel. 0256 294922, 0256-219171/2, e-mail: dfp@cciat.ro. Persoană de contact: Tania AVRAMOV – Manager DFPP. Informații detaliate sunt disponibile pe site-ul CCIAT și pe pagina de Facebook a CCIAT.

publicitate Timisoara banner maxagro