C+C, Supercom și Autoliv, în topul marilor datornici din România!

gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Într-un gest de transparenţă fără precedent, Ministerul Finanţelor, prin ANAF, a publicat lista marilor datornici la bugetul statului!

Pe listă apar companii mari şi foarte mari din România, lista cuprinzând persoane juridice care au datorii de peste 100.000 de lei la bugetul de stat, adică peste un miliard de lei vechi, pe această listă publicată ieri de ANAF fiind şi firme din Caraş-Severin.

ANAF a lansat şi o listă a datornicilor mijlocii, adică persoane juridice care datorează până în 50.000 de lei statului. De asemenea, ANAF spune că datorită valului mare de plăţi, va publica cât mai curând şi lista PFA, a instituţiilor publice, dar şi a persoanelor fizice ce au datorii mai mari de 1.500 de lei către bugetul de stat, liste pe care nu a putut să le publice încă din cauza ritmului mare de plată a acestor datorii.

Anchetată de procurori pentru evaziune fiscală, compania reșițeană C+C apare pe această listă a marilor datornici la bugetul de stat, cu o datorie de peste 50.000 de lei la bugetul asigurărilor de sănătate, la care se adaugă datorii la contribuţiile pentru CAS şi şomaj. Însumate, datoriile ar cumula 71.373 lei, dar probabil, cu majorări sau penalizări suma ar depăşi 100.000 de lei, sumă care reprezintă pragul de includere pe această listă.

Şi firma de curăţenie adusă de Mihai Stepanescu pentru a curăţa domeniul public din municipiu, Supercom SA, se află pe această listă. Supercom are datorii de 1,7 milioane de lei doar la bugetul consolidat, plus datorii la CAS şi alte contribuţii. Iniţial, cei de la Bratner se ocupau şi de salubrizarea domeniului public din Reşiţa, dar la un moment dat, primarul Mihai Stepanescu a decis să preia, cu aprobarea Consiliului Local, o parte din gestiunea delegată spre Bratner şi să o încredinţeze direct către Supercom.

O a treia mare companie care este prezentă în Caraş-Severin, dar şi pe lista marilor datornici la buget, este Autoliv România SRL, compania având şi un punct de lucru la Reşiţa. Deşi apare pe listă, compania are 0 datorii la fiecare capitol al listei, cel mai probabil aceasta plătindu-şi datoriile cu puţin timp înainte de publicarea listei. Tot la capitolul rău-platnici mai apare şi lanţul de farmacii Beladona. Lista conţine peste 200 de societăţi comerciale din România, cu activitate mare, firme cunoscute precum Asesoft, compania lui Sebastian Ghiţă, CFR Marfă şi CFR Călători sau OMV.

Lista poate fi consultată şi în format open data, dar şi pdf aici: https://static.anaf.ro/static/3/Anaf/noutati_restante.htm.

zpd publicitate Timisoara banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/