Moartea unei femei în vârstă de 55 de ani la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș a pus pe jar consilierii PSD în cadrul ședinței forului local. Prin vocea consilierului Gavrilă Ardelean, social-democrații au acuzat spitalul de incompetență, amintind și de condițiile din spital, spunând că bolnavii ar avea condiții mai bune în pușcărie, decât în spital.
Consilierul Ardelean a fost contrazis chiar de colegul său de partid, medicul Eugen Munteanu, care a dat explicații foarte amănunțite despre cazul femeii care a ajuns la Urgențe într-o stare nu foarte gravă, însă în câteva ore i-au cedat, pe rând, toate organele. „Lăsând la o parte ce spune colegul nostru, cunosc cazul femeii pentru că întâmplător am trecut pe la serviciul Urgențe și când am văzut cu ce se confruntă medicii, am rămas să ajut. Au venit pentru acest caz toți specialiștii din spital, s-a făcut o ședință pentru a o ajuta pe pacientă. A fost un caz de o excepționalitate medicală ieșită din comun”, spune Eugen Munteanu.
„Să știți că eu și acum consider că nu vom afla nici după analizele pe care le așteptăm de la laborator, în urma necropsiei, de ce s-a stins această femeie de 55 de ani. În primă fază a venit la spital cu o febră foarte mare, i-au acordat primul ajutor, s-a simțit mai bine și a plecat acasă, însă a revenit după două ore cu o durere acută în zona abdomenului superior. Ne-am gândit la o pancreatită, la o problemă infecțioasă, o alergie puternică, am încercat să excludem toate variantele, am introdus o sondă gastrică, am aspirat, s-a simțit mai bine, după care din oră în oră s-a decompensat total, adică au început să-i cedeze organele. A făcut insuficiență renală, apoi au scăzut trombocitele care ajută la coagularea sângelui, a scăzut fibrinogenul foarte mult. S-a vorbit cu clinica din Timișoara pentru transfer, însă timpul a fost scurt și ne gândeam că nu va ajunge până acolo sau dacă va ajunge ei vor relua toate analize și procedurile făcute de noi și se va pierde timp prețios. În condiții de forță majoră, pacienta s-a deschis pe masa de operații, însă s-a închis imediat pentru că nu rezista din cauza tulburărilor de coagulare extrem de rapide”, a dat explicații medicale consilierul Eugen Munteanu.
El este convins că nu va găsi nimeni cauza decesului, pentru că astfel de cazuri se întâmplă foarte rar, unul la milioane.
„S-au luat probe toxicologice la autopsie, se așteaptă rezultatele, dar eu îmi mențin părerea pe care le-am spus-o, de altfel, și colegilor mei medici: nu i se va găsi cauza decesului și soțul care a stat tot timpul lângă noi a văzut că ne-am dat tot interesul, deși starea soției se agrava de la minut la minut și s-a stins ca o lumânare… Nu a avut ce să ne reproșeze”, a mai adăugat medicul Eugen Munteanu.
La finalul expunerii, primarul Felix Borcean a ținut să roage consilierii PSD să nu mai politizeze spitalul, pentru că unitatea medicală este a tuturor și atunci când ai nevoie de serviciile medicale, nu ține nimeni cont de coloratura politică.
„Spitalul nu e al meu, al liberalilor sau doar al orașului Caransebeș, nu este niciun sediu de partid acolo. Spitalul este al tuturor și se află într-o situație critică din punct de vedere a finanțării. De aceea nu trebuie să ne războim și să-l folosim politic, trebuie să-l ajutăm”, a declarat, în plenul ședinței, edilul urbei, Felix Borcean.