Vezi aici dacă interlopii ,,şi-au cumpărat” libertatea

Doi dintre indivizii arestaţi preventiv la finele lunii aprilie ca urmare a scandalurilor cu focuri de armă şi bâte de baseball din renumitul cartier reşiţean sunt dispuşi să plătească pentru a scăpa de cătuşe.

Komnyes Ocsi Şafar, Nicolae Clapă, Isvan Şafar, Iosif Şafar, Bogdan Şafar şi Viorel Rostaş au ajuns în arest după descinderile poliţiştilor generate de răfuielile violente dintre aceştia şi un tânăr din acelaşi cartier, Giorgio Iorga. Cei şase au distrus un ATV şi au spart geamurile casei lui Iorga, tânărul folosind în apărarea sa un pistol cu bile de cauciuc. Câţiva dintre agresori au ajuns la spital cu plăgi superficiale împuşcate. Judecătoria Reşiţa a dispus arestarea lor preventivă pentru 29 de zile.

Aceeaşi instanţă şi Tribunalul Caraş-Severin au respins ulterior mai multe cereri ale inculpaţilor prin care aceştia solicitau să fie cercetaţi în stare de libertate.

Nicolae Clapă şi Viorel Rostaş s-au arătat dispuşi să şi plătească doar pentru a se întoarce acasă. Cei doi au formulat cereri de eliberare provizorie pe cauţiune. Judecătoria Reşiţa a stabilit cauţiunea la 25.000 de lei pentru fiecare. Niciunul nu a putut face dovada plăţii, astfel că ambele cereri au fost respinse.