UPDATE. Căutări disperate în Clisura Dunării! Două tinere și mașina în care se aflau sunt de negăsit!

clisura dunarii iarna
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Două tinere care ar fi trebuit să ajungă cu mașina în localitatea Bigăr sunt căutate de azi-noapte de forțele de ordine din Caraș-Severin. Se presupune că fetele s-au rătăcit undeva în Clisura Dunării.

Pompieri, jandarmi, polițiști, pădurari și salvamontiști, cu toții s-au mobilizat pentru a găsi două tinere și mașina în care se aflau ele azi-noapte. Ipoteza de la care se pleacă este că cele două s-au rătăcit în Clisura Dunării. Fetele ar fi trebuit să ajungă în localitatea Bigăr din comuna Berzasca, însă un prieten al tinerelor a anunțat, în jurul orei 00.30, că acestea nu au mai ajuns la destinație și că nici nu pot fi contactate.

Până la această oră, nici fetele și nici mașina în care se aflau nu au fost găsite. Căutările continuă, fiind făcută solicitare și pentru un elicopter care să survoleze zona.

Potrivit primelor informații, cele două fete de 19 ani ar fi plecat aseară din Reșița spre o pensiune unde urmau să petreacă Revelionul. Nu este exclus ca GPS-ul să le fi direcționat pe un drum forestier greu practicabil și fără semnal.

UPDATE, ora 10.00

Polițiștii cărășeni explică întregul film al dispariției celor două fete. Azi-noapte, la ora 00.36, polițiști de la Poliția Orașului Moldova Nouă au fost sesizați prin apel 112 despre faptul că două tinere de 19 ani au plecat la ora 14.30 din Reșița, cu un autoturism condus de una dintre ele, pentru a ajunge în localitatea Bigăr și până la ora sesizării nu au ajuns la destinație.

Ieri, la ora 17.00, una dintre tinere și-ar fi contactat părinții, spunându-le că a ajuns în orașul Moldova Nouă și se îndreaptă către Bigăr.

În jurul orei 18.30, locația celor două fete indicată de o aplicație de socializare era în comuna Berzasca, pe un drum forestier, altul decât cel practicabil pentru a ajunge în satul Bigăr, ulterior intrând într-o zonă fără semnal, motiv pentru care cele două tinere nu au putut fi contactate pe telefoanele mobile.

Imediat după sesizare, la nivelul Inspectoratului au fost dispuse căutări în zona indicată, fiind construite echipe de căutare-scotocire la care au participat peste 40 de efective de la Poliția Orașului Moldova Nouă, Poliția de Frontieră, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Salvamont și personal silvic de la ocoalele silvice.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Căutările, la care au fost folosite echipamente cu termoviziune din dotarea Poliției de Frontieră, s-au desfășurat pe tot parcursul nopții, până la ora 06.00, fiind vorba despre o zonă împădurită, greu accesibilă și fără semnal, iar de la ora 07.00, echipele de căutare au reluat activitățile la fața locului, urmând a fi efectuate căutări pedestre pe o rază de 20 de km.

Pe parcursul nopții a fost scotocită zona împădurită și cele două drumuri forestiere pe care se face accesul spre localitatea Bigăr, drumuri care au mai multe ramificații și sunt greu accesibile accesului auto.

A fost verificat întreg traseul DN 57 Moldova Nouă limita cu județul Mehedinți, cu sprijinul colegilor din Mehedinți, inclusiv malul Dunării, fără un rezultat pozitiv până la acest moment.

De asemenea, zona este survolată, începând din această dimineață, de un elicopter din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

UPDATE, ora 10.40

În urmă cu puțin timp, cele două fete au fost găsite de polițiști pe un drum forestier, la aproximativ 17 kilometri de localitatea Bigăr, în autoturismul cu care au plecat. Acestea se află în afara oricărui pericol și nu au suferit vătămări.

masina impotmolita noroi

masina disparuta de revelion

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/