UPDATE. Căutări disperate! Doi frați de 3 și 5 ani, dispăruți fără urmă!

Mobilizare masivă din partea autorităților după ce doi minori de 3 și 5 ani din satul Globurău, comuna Mehadia, au fost dați dispăruți azi-noapte. Circa 300 de forțe de ordine, inclusiv un elicopter, intervin pentru a-i găsi pe micuți.

Căutările minorilor de 3 și 5 ani din Globurău s-au desfășurat fără întrerupere de la momentul sesizării, adică miezul nopții trecute. Cei doi copii – Florin Gheorghe Frățilă (5 ani) și Maria Magdalena Frățilă (3 ani) au plecat de la domiciliu în jurul orei 20.00 și nu au mai revenit.

Imediat după sesizare, la fața locului au fost direcționați peste 50 de polițiști și câini de serviciu, jandarmi, pompieri, o echipă salvamont, pădurari și localnici, care au demarat activitățile de căutare în localitatea Globurău, în localitățile învecinate, în împrejurimi și în pădurile din zonă. Ulterior, au fost mobilizate și dirijate forțe suplimentare, ajungându-se la peste 100 de forțe (polițiști, jandarmi, pompieri, lucrători salvamont, pădurari, voluntari, membri ai familiei și 2 câini de urmă aparținând Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin).

Din această dimineață, de la ora 5.00, un elicopter IGAV cu un echipaj la bord survolează întreaga zonă împădurită din proximitatea localității de dispariție.

În acest moment, peste 250 de forțe, suplimentar față de cele angrenate pe timpul nopții, dintre care aproape 100 de polițiști din structura aparatului județean al Inspectoratului, Polițiilor Municipale Reșița și Caransebeș și Poliției Stațiunii Băile Herculane, împreună cu 20 de jandarmi, inclusiv jandarmi montani de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Caraș-Severin, 41 de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Semenic, 8 specialiști Salvamont, voluntari, pădurari și localnici care cunosc foarte bine zona, împărțiți în echipe, au împânzit întreaga zonă de căutare.

La fața locului se acționează în continuare cu cei doi câini de prelucrare urme de miros uman ai Inspectoratului, urmând a fi adus un al treilea câine antrenat în misiuni de căutare-salvare aparținând Serviciului  Salvamont Caraș-Severin.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Cei care pot furniza informații cu privire la cei doi minori dispăruți sunt rugați să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze gratuit numărul unic de urgență 112.

UPDATE, ora 10.40

Resursele și mijlocele implicate în activitățile de căutare a celor doi frați au fost suplimentate cu o autospecială cu sistem de termoviziune din dotarea Inspectoratului Teritoriul al Poliției de Frontieră Timișoara.

UPDATE, ora 15.00

Copiii au fost găsiți în urmă cu puțin timp la 8 kilometri de casă. Un participant la trafic i-a văzut pe marginea Drumului Național 6, în apropiere de Plugova și a sunat la 112. Aceștia au fost preluați de polițiști.

tmc 640