Cătușe pentru liderii a trei grupări de trafic de droguri din Reșița! Au nenorocit până și copii de 13 ani!

Opt indivizi, unii recidiviști, au fost arestați preventiv de Tribunalul Caraș-Severin pentru că au constituit și aderat la trei grupuri infracționale organizate care se ocupau cu distribuția de droguri și etnobotanice în rândul tinerilor, adolescenților și chiar copiilor din Reșița!

Robert Alexandru Badea, Cristian Petrică Rîcu, Liviu Borugă, Mircea Gheorghe Văcăruș, Ioana Mihaela Drăgoi, Denis Andrei Lengyel, Cosmin Alexandru Gușcă și Marian Cosmin Pițigoi au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile după ce DIICOT Caraș-Severin a prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți aspecte deosebit de grave, care alarmează părinții și care confirmă că, în Reșița, consumul de droguri e deja un fenomen, chiar și pentru elevii de gimnaziu. Procurorii DIICOT și polițiștii de la Combaterea Crimei Organizate, Biroul Teritorial Caraș-Severin, vorbesc despre crearea unei stări de nesiguranță și disconfort social, de numărul tot mai mare de apeluri la 112 prin care cetățeni ai orașului semnalează prezența în stradă a unor tineri sau copii drogați și despre numărul îngrijorător al consumatorilor de astfel de mizerii, în special al minorilor.

Trei astfel de grupuri de traficanți de droguri și etnobotanice, „legale” cum sunt numite acestea de către consumatori, au fost destructurate săptămâna trecută. Primul dintre ele îi avea la comandă pe Robert Alexandru Barbu și pe Emanuel Florin Vlăsceanu. Alți opt tineri lucrau pentru ei. Vindeau en-detail droguri consumatorilor. Al doilea grup peste care au intrat mascații era condus de Liviu Borugă, zis Fish, o mai veche cunoștință a DIICOT-ului, acesta fiind condamnat în urmă cu mai mulți ani pentru aceleași îndeletniciri. Fish plasa pe piață, cu ajutorul a patru tineri, în special cannabis. În schimb, Mircea Gheorghe Văcăruș, conducea un grup infracțional care se ocupa cu traficul de etnobotanice, substanțe care au efecte catastrofale.

Primele două grupări infracționale și-au făcut de cap și au nenorocit o mulțime de tineri și copii începând cu vara anului trecut. Văcăruș a început „afacerea” chiar vara aceasta și în mai puțin de două luni a fost închisă de DIICOT. Altfel, ar fi fost jale!