Moaștele Sfântului Anton, la Reșița

Moaștele Sfântului Anton de Padova au fost aduse la Reșița pentru credincioșii catolici care îl sărbătoresc pe cel ce a fost numit ”Sfântul Minunilor”.
Astăzi se împlinesc 780 de ani de când Sfântul Anton de Padova a trecut în neființă. Pentru a comemora acest eveniment,  Biserica greco-catolică „Sfânta Maria de la Fatima”, din cartierul reşiţean Lunca Bârzavei, găzduiește un pelerinaj al credincioşilor de toate confesiunile care vin să se roage la racla cu moaştele sfântului.

Oamenii au venit din tot județul pentru a celebra această zi. ”Am venit din Caransebeș pentru a mă ruga la Sfintele Moaște. Nu am reușit să ajung la Padova la Basilica Sfântului, și mă bucur foarte mult că  au fost aduse aici. Anton a fost unul din ucenicii Domului. A propovăduit numele Domnului și a murit pentru credință la numai 36 de ani. Știm că Sfântul Anton este făcător de minuni și am venit să ne rugăm la el”, a spus o caransebeșeancă, prezentă la Reșița.

Anton este simbolul sfântului universal, al minunilor şi părintele spiritual al săracilor. El este, de asemenea, patronul spiritual al lucrurilor pierdute şi regăsite. Este considerat a fi mijlocitorul pământenilor către divinitate.

”Biserica greco-catolică din Reșița are bucuria de a expune spre venerare moaștele Sfântului, pe care le-am primit tocmai de la Padova și lucrul acesta este benefic pentru cei care vin și se roagă pentru că este un sfânt atât de popular, chiar am putea spune fără frontiere, chiar religioase. Este iubit chiar și de musulmani, pentru că dă rezultate foarte concrete în viața noastră, indiferent cât de mici sau e mari suntem noi”, a spus Marian Ștefănescu, preot al Bisericii greco-catolice „Sfânta Maria de la Fatima” din Reșița.

Cunoscut mai degrabă pentru minunile săvârşite, decât pentru predicile sale,  “Sfântul minunilor”, așa cum îl numesc credincioşii, este venerat nu numai de creștinii catolici, ci și de cei de pe întreg mapamondul.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/