Catedrala „Adormirea Maicii Domnului”, la ceas de sărbătoare

whatsapp image 2021 08 12 at 13.43.44
Cea mai veche catedrală din Reșița, ocrotită de Maica Domnului, își așteaptă credincioșii la hram. 
Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare este una dintre cele mai importante sărbători pentru credincioșii din întreaga lume. Ca în fiecare an, bisericile se pregătesc de mare sărbătoare, iar enoriașii sunt așteptați la Sfânta Liturghie.
În Reșița, catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul Muncitoresc își sărbătorește hramul și a pregătit un amplu program pentru credincioși.

Program hram:

  • Sâmbătă-seara, de la ora 18.00 – Vecernie cu litie, urmată de Prohodul Maicii Domnului și înconjurarea Sfintei Biserici. Va fi prezent Preaonoratul Părinte, Gheorghe Șuveți, Protopopul Reșiței.
  • Duminică, de la ora 10 – Sfânta Liturghie săvârșită de un sobor de 6 preoți. Cuvântul de învățătură va fi susținut de pr. Emil Crăciun, de la parohia Pogorârea Sfântului Duh din Reșița.

La finalul Sfintei Liturghii se va săvârși slujba de binecuvântare a prinoaselor și slujba parastasului pentru fostul dirijor al corului bisericii – Ion Martin – și pentru toți ctitorii bisericii adormiți în Domnul. De asemenea, tot după terminarea Sfintei Liturghii se va evoca personalitatea dirijorului Ion Martin, iar mai apoi va lua cuvântul academicianul Mircea Martin, fiul lui Ion Martin și singurul academician în viață născut în Reșița.

– Duminică, ora 16.00 – Parastas la mormântul lui Ion și Aurelia Martin, în cimitirul nr. 1 din Stavila.
– Duminică, ora 18.00 – Acatistul Adormirii Maicii Domnului.