Catalogul virtual nu a primit notă de trecere la Caransebeș

Profesorii din Caransebeș par prea conservatori pentru a pune în aplicare inițiativa primarului Felix Borcean și a le oferi posibilitatea elevilor și profesorilor de a avea acces la catalogul virtual.

Niciun director de instituție de învățământ nu a achiesat la propunerea primarului Caransebeșului. Acesta a purtat discuții, în urmă cu câteva luni, cu directorii tuturor liceelor din municipiu pentru oferirea de informații privind posibilitatea implementării unui program online – platformă educațională pentru accesarea catalogului atât din partea părinților, cât și din partea profesorilor și elevilor, fondurile pentru achiziționarea programului pe internet fiind suportate de Primăria Caransebeș.

„După întâlnirile avute, a rămas ca directorii liceelor să se decidă, dar nu am primit niciun semnal, este așa o reticență în sistemul de educație din partea profesorilor și nu înțeleg de ce, pentru că fiecare deține un telefon smart, ar fi primit și tablete prin acest program, doar ca să treacă în acest catalog virtual notele la timp. Știu că profesorilor le este greu să utilizeze catalogul, darmite să mai și treacă notele încă o dată într-un catalog online, să vină cu o soluție alternativă care să presupună o rigurozitate mult mai mare. Ar fi avut o altă vizibilitate acest catalog, astfel că presupune din partea profesorilor efort firesc de a-și informa elevii și pe părinții acestora despre situația la zi la învățătură. Eu cred în continuare că ar fi de interes atât pentru copii, cât și pentru părinții care sunt plecați peste hotare și ar avea acces facil prin intermediul unei astfel de aplicații să vadă situația reală a copilului lor”, ne-a declarat primarul Felix Borcean.

Edilul a mai adăugat că nu poate impune profesorilor să lucreze pe această aplicație, însă este de neînțeles decizia acestora cu atât mai mult cu cât costurile ar fi fost suportate de Primăria Caransebeș.

Catalogul școlar asigură comunicarea directă părinți – profesori – elevi și trimite notificări în timp real despre note, absențe, ședințe și temele pentru elevi.