Catalogul electronic aduce lecţiile mai aproape de elevi la „General Dragalina”

Decretarea stării de urgență pe teritoriul României și suspendarea cursurilor pentru 30 de zile determină unitățile de învățământ să apeleze la tehnologia modernă, astfel încât elevii să țină pasul cu materia. Este și cazul Liceului Teoretic „General Dragalina”, Catalogul electronic fiind elementul de bază care permite o bună comunicare între dascăli și elevi, dar mai ales între cadrele didactice și părinții copiilor, asta pentru ca factorii direct implicați să nu se abată de la noul mod de predare confundând starea de urgență cu o vacanță prelungită.

În perioada următoare, conducerea liceului de pe Valea Carașului subliniază că activitatea didactică se va desfășura online, în special prin intermediul aplicației Catalog electronic, elevii beneficiind zilnic de materiale didactice, lecții, linkuri, teme care să asigure parcurgerea conținuturilor din programa școlară. De asemenea, lecțiile live, fie prin intermediul proiectului CRED sau a aplicației HANGOUT, vor permite interacțiunea directă a cadrelor didactice cu elevii, în special la disciplina matematică.

Mai mult decât atât, rețelele de socializare vor reprezenta calea prin care diriginții și profesorii urmează să primească feedback de la elevi, comunicarea dintre părinți și cadrele didactice fiind facilitată utilizând aplicația Catalog electronic sau utilizând telefonul mobil.

Managerul liceului din Oraviţa, Alideia Țepeneu, îi sfătuiește pe toți cei peste 500 de tineri să dea dovadă de responsabilitate în toată această perioadă, mai exact să citească operele literare obligatorii din programa școlară, să acceseze toate sursele de informare și învățare sugerate de părinți și profesori, să-și stabilească un program zilnic pe care să-l respecte împărțindu-și timpul în mod echilibrat în așa fel încât să nu se abată de la materie, dar să le acorde și părinților o mână de ajutor în treburile casnice. În acelaşi timp, directorul unității de învățământ face un apel către părinți, aceștia fiind rugați să-și urmărească îndeaproape odraslele pentru a evita ca tinerii să se abată de la învățătură.

„Dacă ne păstrăm calmul, dacă acționăm cu rațiune, dacă ne achităm cu profesionalism de datoria de dascăl, dacă dovedim responsabilitate, dacă manifestăm spirit civic, noi, profesorii, părinții și elevii noștri, cu siguranță vom depăși această perioadă dificilă pentru societate”, a mai punctat Alideia Țepeneu, directorul Liceului Teoretic „General Dragalina” Oravița.