„Eu ştiu ce înseamnă să faci sport!”

Noul director al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin a vorbit despre priorităţile şi problemele sportului cărăşean, cel mai preocupat fiind de situaţia bazelor sportive.

Fost sportiv de performanţă, Cătălin Hogea spune că va încerca să pună în aplicare programul care a fost stabilit la începutul anului, de fostul director, profesoara Liliana Dacica, şi îi asigură pe sportivi de un sprijin real. „Vreau să cred că pot, mai ales că vin din rândul sportivilor, să aduc un suflu nou tinerilor sportivi şi mai ales sportului pentru toţi. Se pare că, mai ales în ultimul timp, tinerii se axează mai mult pe calculator şi nu mai fac sport. Doresc să fiu cât mai aproape de ei, să-i înţeleg, iar pentru sportul de performanţă îmi doresc la următoarele competiţii internaţionale cât mai multe medalii. La Olimpiadă sper să păstrăm măcar tradiţia de a avea un sportiv”, a declarat Hogea.

Lipsa infrastructurii pentru sportul de performanţă este în opinia noului director cea mai mare problemă pentru sportul din Caraş-Severin. „Nu avem baze sportive, în special la atletism. Nu există o pistă cu tartan ca să se poată face performanţă. În ultimul timp, cele mai multe medalii şi cele mai importante s-au obţinut la atletism, în special, la marş. Vreau ca toate ramurile să fie bine reprezentate, chiar dacă e adevărat că am o afinitate pentru atletism”, a mai spus directorul DJST.

În ultimii ani, mulţi dintre sportivii de valoare ai judeţului au ales să plece la alte cluburi, invocând în primul rând problemele de natură financiară. Performerii anului trecut, spre exemplu, nu s-au bucurat de premiere nici măcar acum, după aproape jumătate de an.

„Nu s-a ţinut până acum premierea, dar am demarat hârtiile către Consiliul Judeţean şi Primăria Reşiţa să ne sprijine în premierea celor mai buni sportivi şi antrenori sau echipe. Bugetul alocat până acum este foarte mic, sper la sprijin din partea Consiliului Judeţean, care a fost un foarte bun partener în sprijinirea sportivilor. Primăria Reşiţa cu siguranţă ne va sprijini, iar eu cred că până la sfârşitul lunii mai se va face această premiere. Îmi doresc să fie o manifestare măcar la nivelul celei de anul trecut. Va fi la Casa de Cultură sau Cinematograful Dacia. Până acum nu am decât 10.000 de lei, plus echipament sportiv. Eu ştiu ce înseamnă să faci sport şi să nu primeşti nimic, să ia alţii banii tăi!”