Case inundate în satul Rugi, iar Primăria Păltiniş se spală pe mâini! [VIDEO]

Deși pe timp de vară pârâul Măcicaș este secat, iată că ieri a făcut o surpriză deosebit de neplăcută locuitorilor satului Rugi din comuna Păltiniș. În urma ploilor abundente, 5 case din sat au fost inundate. Florin Lorinț, unul dintre locuitorii afectați de inundații, a cerut ajutorul administrației publice din Păltiniș, însă i s-a răspuns că pârâul este administrat de Apele Române.

„A plouat aproximativ jumătate de oră și potopul s-a năpustit asupra noastră! Apa a crescut în albia pârâului peste 2 metri și a ieșit din matcă. Ne-a inundat casele, curțile, grajdurile, cotețele animalelor, tot, tot, tot distrus, plin de apă și nămol! Plus că apa a cărat toți buștenii din pădure, lemnele tăiate și lăsate abandonate și a blocat scurgerea pârâului, astfel că vă dați seama că pârâul si-a deviat cursul spre casele noastre. Și lucrul ăsta se întâmplă atunci când plouă abundent. Ne plângem la autorități și nu fac nimic! Am fost astăzi la primar și spune că nu e treaba lui, că e treaba Apelor Române! Dar suntem cetățeni ai comunei, chiar să nu intereseze pe nimeni de noi? Eu știu că primăria are un excavator, tractor cu remorcă și ar putea să ne ajute să decolmateze acolo în zonă, dar spune că nu e treaba lui. Nu înțeleg cine trebuie să anunțe Apele Române, că noi doar suntem simpli cetățeni, nu el ar trebui să comunice pagubele tuturor instituțiilor și să ceară ajutor?”, întreabă Florin Lorinț.

Reprezentantul Administrației Naționale Apele Române din Caransebeș, Cristian Suru, ne-a precizat că nu a primit până acum nici o informare cu privire la situația din satul Rugi, comuna Păltiniș!

„Noi acum avem toate efective în câteva puncte-cheie din zona Caransebeșului, care au probleme foarte mari după ieșirea apelor din matcă, dar în zilele următoare vom evalua situația și de pe pârâul Măcicaș de la Rugi și va trebui să rezolvăm și această problemă”, ne-a declarat Cristian Suru.

YouTube video

Sursă foto: arhivă