Casa Universitarilor de pe Strada Paris va avea o altă față! Clădirea UVT va fi reabilitată printr-un proiect de peste 11 milioane de lei!

Investițiile de amploare la corpurile Universității de Vest din zona centrală a Timișoarei continuă. După ce instituția de învățământ superior a semnat contracte cu ADR Vest pentru extinderea Facultății de Arte și Design și a Facultății de Muzică și Teatru și reabilitarea clădirii de pe Pestalozzi a Facultății de Chimie, Biologie și Geografie, acum e rândul Casei Universitarilor.

La sediul Agenției pentru Dezvoltare Vest s-a semnat, în ultima parte a lunii aprilie, contractul și pentru cel de-al treilea proiect de dezvoltare a unui corp al Universității de Vest, Reabilitarea și extinderea spațiilor de învățământ în vederea creșterii relevanței învățământului universitar socio-economic”. Proiectul are o valoarea totală de 11.122.917 lei, dintre care 10.888.797 lei valoarea finanțării nerambursabile și 234.120 lei contribuția totală a UVT.

Clădirea Casei Universitarilor este mai veche de 80 de ani și este înscrisă în lista monumentelor istorice din patrimoniul local al Timișoarei. În clădire există în prezent o bibliotecă, birouri, dar și săli pentru masteranzi și doctoranzi.

Concret, clădirea, una în regim S+P+E, va fi reabilitată și extinsă, apoi, clădirea va beneficia de o infrastructură modernă, la standardele actuale, astfel încât beneficiarii să beneficieze de condiții optime de studiu. Grupul-țintă al proiectului se referă la 1450 de beneficiari, masteranzi și doctoranzi, de la cinci facultăți din cadrul UVT: Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor; Facultatea de Drept; Facultatea de Sociologie și Psihologie; Facultatea de Litere, Istorie și Teologie; Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării.

Proiectul va avea o durată de implementare de 60 de luni (5 ani). „Obiectivul proiectului propus este asigurarea unei infrastructuri educaționale adecvată pentru integrarea studenților (masteranzi și doctoranzi) și a colectivelor educaționale din cadrul facultăților ce au domeniul de activitate corelat cu sectoare economice competitive, respectiv Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, Facultatea de Drept, Facultatea de Sociologie și Psihologie, Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, Facultatea de Știinte Politice, Filosofie și Știinte ale Comunicării”, a declarat rectorul Marilen Pirtea.

Proiectul este finanțat prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de investiții 10.1, Obiectiv Specific 10.3- Creșterea relevanței învățământului terțiar universitar în relație cu piața forței de muncă și sectoarele economice competitive.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/