FOTO: Casă municipală de nivel european

1000x100 (1) untitled design set 970x90 px

Instituţia de fală a Caransebeşului a găzduit un spectacol de excepţie, susţinut de Filarmonica din Timişoara, care a impresionat publicul numeros prezent la inaugurarea Casei de Cultură.

În fiecare oraş există clădiri vechi, adevărate instituţii în sine prin tezaurul de amintiri adunate între zidurile lor, a căror prezenţă te face să te simţi cuprins de o adevărată emoţie în momentul în care treci pe lângă ele. Şi Caransebeşul are multe asemenea construcţii, una dintre ele fiind şi clădirea Casei de Cultură, care a fost ridicată în anul 1883, fiind inspirată din arhitectura clasică.

publicitate online in ziar Express de Banat

După cel de-Al Doilea Război Mondial şi după instaurarea regimului comunist, sala de dans a fost transformată în Casă de Cultură prin adăugarea, în lateral dreapta, a foaierului, iar în spate a scenei şi culiselor. În 2011, Primăria Caransebeş a alocat sume importante pentru reabilitarea imobilului, modernizarea sălii de spectacole şi a pavilionului administrativ.

“Este un moment fericit, pentru că această casă de cultură ne-am dorit-o de multă vreme. La început a fost o dorinţă, după care s-a transformat într-o provocare. De la provocare a devenit un vis şi acum iată că s-a îndeplinit visul pe care l-am realizat cu eforturi proprii de la bugetul local. Municipiul Caransebeş avea nevoie de o asemenea sală de spectacole, de un asemenea loc în care cultura să fie la ea acasă. Sperăm să fie apreciată de tot publicul, de toţi cetăţenii, de toţi cei care îi calcă pragul acestei instituţii care este cu adevărat europeană”, a declarat primarul Municipiului Caransebeş, Marcel Vela.

timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100

Inaugurarea a fost făcută de Filarmonica din Timişoara. “Mă bucur că suntem la un capăt de drum pentru a începe un altul, cel al repertoriilor, al spectacolelor dorite de public. Ne dorim ca publicul să aprecieze arhitectura, găteala acestei săli, programul din seara aceasta. Ne dorim ca pe viitor să vină lumea şi să aprecieze ce am încercat să facem din greu, o casă de cultură”, a declarat Ioan Cojocariu, directorul Casei Municipale de Cultură din Caransebeş

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157632141032095″]

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/