Casa Memorială Ion Vidu va fi renovată şi va intra în circuitul turistic al Lugojului

casa ion vidu
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Administraţia lugojeană a semnat contractul pentru reabilitarea casei compozitorului Ion Vidu, imobil care va intra în circuitul turistic al orașului.

Casa din Lugoj, în care a locuit Ion Vidu, renumitul compozitor al muzicii corale autohtone și militant pentru emanciparea culturală și politică a românilor bănățeni va fi reabilitată.

Astfel, după cum a informat Primăria Lugoj în curând vor fi începute lucrările de renovare a acestui imobil care, în martie 2018, a fost donat municipalității lugojene de către un membru al familiei și anume Robert Benkoczi, strănepotul lui Ion Vidu. Generosul gest de donație a fost condiționat de câteva cerințe și anume ca această casă, sub denumirea de ”Casa Muzicii ”Ion Vidu” să fie renovată, să nu fie vândută în viitorii 49 de ani și să fie destinată activităților culturale

promovare banner maxagro Muzeul TM

`În cursul anului trecut a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare a acestei clădiri memoriale denumite Casa Ioan Vidu. Conform contractului, într-o primă etapă se va realiza proiectarea. Proiectarea propriu-zisă a fost finalizată. În momentul acesta se așteaptă doar un aviz de la Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, după care se va da ordinul efectiv de execuție a lucrărilor, conform contractului. După finalizarea etapei de proiectare, termenul maxim de realizare a lucrărilor este de 12 luni, dar avem speranța că acest termen va fi mult mai scurt”, a declarat primarul Bogdan Blidariu.

Casa are o suprafață de 131 de metri pătrați, precum și de 396 de metri pătrați de teren, iar valoarea lucrărilor de reabilitare este estimată la circa 530.000 de lei.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/