Casa Județeană de Pensii pune la bătaie și în acest an bilete de tratament pentru vârstnicii cărășeni!

Pensionarii care vor să se trateze pe mai puțini bani, într-o stațiune balneară, își pot înregistra cererile la Casa Județeană de Pensii.

Pentru acest an, Casei Județene de Pensii Caraș-Severin i-au fost repartizate 1.245 de locuri în peste 20 de stațiuni din țară, după cum a precizat directorul instituției, Dorin-Gheorghe Brăilă, în cea mai recentă ședință a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Persoane Vârstnice.

Așadar, pensionarii care suferă de boli cardio-vasculare au la dispoziție 494 de locuri în stațiunea Buziaș, 56 la Covasna, și alte 4 la Vatra Dornei, în timp ce pentru tratarea bolilor digestive sunt disponibile 87 de locuri, dintre care 27 la Olăneşti, 8 la Sângeorz, 40 la Căciulata și 12 la Călimănești. Alte 56 de locuri se regăsesc în stațiunea Moneasa, pentru tratarea nevrozei astenice și numai două locuri la Govora, pentru tratarea bolilor respiratorii. În schimb, pensionarii care suferă de reumatism au la dispoziție 548 de locuri în staţiunile: 1 Mai (25), Bala (48), Geoagiu (86), Calacea (2), Eforie Nord (10), Felix (133), Herculane (184), Mangalia (10), Ocna Șugatag (12), Amara (12), Neptun (10) și Saturn (16).

leader board 728 x 90 px

Până la jumătatea lunii mai, potrivit datelor prezentate de conducerea CJP Caraș-Severin, au fost depuse 937 de cereri pentru bilete de tratament. Durata sejurului este de 16 zile, iar durata tratamentului balnear de 12 zile.

De menționat că pensionarii care doresc să meargă în stațiune trebuie să completeze o cerere tip, care se va depune la sediul Casei Județene de Pensii, fie personal, fie prin poştă, fax sau e-mail, cu cel puţin 30 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicită biletul.