PNRR-ul Guvernului Cîțu, doar o vacă de muls pentru firmele de consultanță, pentru prietenii ministrului Ghinea!

Senatorul PSD, Ion Mocioalcă, pune eșecul repetat al Guvernului Cîțu înregistrat deja la Bruxelles cu Planul Național de Redresare și Reziliență pe seama incompetenței, dar în același timp, și pe seama intereselor financiare ale celor de la putere!

Ministrul investițiilor și fondurilor europene continuă să vorbească obsesiv despre faptul că PNRR nu a fost respins de către Comisia Europeană, de parcă ar fi afirmat asta cineva. Comentariile pe această temă se leagă de foarte multele corecții făcute de la Bruxelles planului trimis de România, se leagă de proiectele incluse în el care put si simplu au fost tăiate de pe lista de investiții de oficialii europeni. Dar cele mai noi comentarii legate de PNRR îi vizează pe adevărații beneficiari ai banilor obținuți astfel. „Mai are rost să spun că ministrul Ghinea a trimis la Bruxelles un plan foarte prost?! Sunt observații pe zeci de pagini. Lipsa de profesionalism a ministrului Ghinea face ca România să riște să fie ultima țară din UE cu un PNRR aprobat de Comisie. Consecința va fi că ratăm un an din absorbția banilor în PNRR. În timp ce alte țări vor primi deja miliardele din prefinanțare, România încă va mai sta să corecteze planul Guvernului Cîțu pe baza observațiilor primite de la Comisie. Prin observațiile sale, Comisia Europeană confirmă ceea ce a susținut tot timpul și PSD: că este un plan prost, făcut pe genunchi și netransparent vizavi de costuri.”, a atras atenția parlamentarul PSD.

Sumele fabuloase care se vor duce în conturile unor firme de consultanță, care au scris câteva rânduri, l-au lăsat aproape fără replică pe ministrul Ghinea în studioul DIGI TV chiar aseară. Arătându-i-se pe ce plătește România din bani europeni zeci de milioane de euro, ministrul fondurilor europene a legat cu greu câteva cuvinte. La cum arată acest PNRR e tot mai clar că, în timp ce aceste fonduri vor fi consumate în țara noastră, procurorii DNA vor avea foarte mult de lucru. Cam asta punctează și senatorul Mocioalcă: „PNRR-ul Guvernului Cîțu este de fapt o vacă de muls pentru firmele de consultanță. 2 miliarde de euro ajung la prietenii domnului Ghinea! 133 de mii de euro vor fi plătiți doar pentru trainingul unui singur om, în timp ce consultanții străini vor fi plătiți cu sume de până la 1350 de euro/ zi!” România chiar se dezvoltă!