Casa de Cultură nu a mai fost desființată și are director nou! Numirea este urmată și de o finanțare de 100.000 de lei

septimiu gilea

După anularea deciziilor de desființare a instituțiilor de cultură aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Lugoj, acestea își vor relua activitatea cu un nou director.

Așa cum a promis la ședința de consiliu din 29 septembrie, la care au participat și trei reprezentanți ai Casei de Cultură a Municipiului, primarul interimar Bogdan Ștefan Blidariu a alocat bani pentru evenimente organizate de respectiva instituție, pe baza unei agende culturale. La ultima rectificare de buget a fost cuprinsă suma de 100.000 de lei pentru evenimentele care se vor organiza până la sfârșitul anului. Vestea e că, pe lângă bani, instituția va avea și un nou șef.

„Din data de 10 noiembrie avem un director interimar la Casa de Cultură a Municipiului, în persoana domnului Septimiu Gâlea, numit pe 120 de zile. Acesta va avea drept de semnătură pentru salarii și, în urma consultărilor cu colegii, va veni cu o agendă de manifestări care să se încadreze în această sumă alocată. Noi am primit până acum mai multe propuneri și este nevoie de o agendă culturală care să reunească toate propunerile”, spune Bogdan Ștefan Blidariu, primarul interimar al municipiului Lugoj. Între aceste propuneri este foarte probabil să se regăsească spectacolul festiv dedicat Zilei Naționale a României și Alaiul Obiceiurilor de Iarnă, (ambele acțiuni ale Ansamblului Folcloric Lugojana, programate în luna decembrie), concertul de Crăciun al Corului Ion Vidu, dar și o nouă ediție a Festivalului de Teatru Fest Team Art, sub rezerva organizării acestui festival de tradiție în timp scurt.

Se reiau colaborările

În ceea ce privește Școala de Arte „Remus Tașcău”, mai mulți foști colaboratori și angajați și-au exprimat dorința de a relua colaborarea. Astfel, pe adresa Primăriei Municipiului Lugoj și a Consiliului Local au sosit cereri de reluare a colaborării din partea lui Casian Bucovan, absolvent de studii superioare, pentru pian – orgă, acordeon, canto muzică populară și muzică ușoară, teoria muzicii – armonie, actualmente profesor la Școala de Muzică „Filaret Barbu” din Lugoj și din partea lui Ioan Mircea Petruț, absolvent al Conservatorului de Muzică ”Ciprian Porumbescu” din București, cu specializarea muzică instrumentală – fagot, actualmente pensionar, fost profesor la Liceul de Artă „Sabin Păuța” din Reșița și la Școala de Muzică „Filaret Barbu” din Lugoj. În momentul în care se va completa personalul, și acțiunile școlii vor fi finanțate, pe baza unor propuneri concrete.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/